Försäkringskassan

80 procent av elstödet utbetalat

Dela
Denna vecka kommer närmare 80 procent av elstödet att ha betalats ut – 13,6 av 17,5 miljarder kronor. 3,3 miljoner personer av de 4,2 miljoner som har rätt till elstöd kommer ha elstödspengarna på kontot före helgen.

- Utbetalningarna sker som planerat och det går snabbt, smidigt och säkert, säger Maria Sjögren projektägare på Försäkringskassan. Vi bedömer att 98 procent av alla utbetalningarna kommer kunna ske direkt till konto.

Att så stor del av de genomförda utbetalningarna går att genomföra direkt till mottagarnas konto beror till stor del på att så många har anmält sitt konto till Swedbank. De utbetalningar som nu gjorts är till de som anmält sitt konto till Swedbank och senast den 7 mars kommer alla som har konto hos Swedbank, Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten att ha fått sina utbetalningar.

- Man ska fortsätta vara vaksam och direkt lägga på luren om någon ringer eller på annat sätt kontaktar en och erbjuder ”hjälp” med att få pengarna, betonar Maria Sjögren.

Försäkringskassan har tyvärr inga regionala siffror gällande antal mottagare eller belopp.

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Prognos: Inflation höjer utgifter för socialförsäkringen25.4.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Försäkringskassans utgifter för socialförsäkringen väntas bli något lägre år 2023 för att sedan öka och bli högre från och med 2024. Inflationen förväntas höja prisbasbeloppet och löner, vilket innebär höjda ersättningsnivåer för sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning och föräldraförsäkringen. Det visar den utgiftsprognos som Försäkringskassan lämnar till regeringen idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum