Folkspel

”Adams Kompis” tar plats på Årets Eldsjäls galakväll

Dela
15 maj 2023 genomförs Årets Eldsjäls galakväll på Cirkus i Stockholm. Nytt för i år är att även det nya priset ”Adams Kompis” kommer att utses i samarbete med Stiftelsen Adam Alsings minne.
Foto: Adams Minne
Foto: Adams Minne

I april 2020 gick Adam Alsing bort i sviterna av covid-19 endast 51 år gammal. För många var Adam en populär och uppskattad medieprofil i såväl eter som television. Lika välkänt är kanske inte den stora kärlek han kände för föreningslivet. Som en hängiven supporter till Färjestads BK och framförallt i egenskap av ungdomstränare och styrelseledamot i Brommapojkarna brann Adam för den svenska idrottsrörelsen. 

– Adam finns inte mer men hans minne lever vidare. Att vi nu tillsammans med Årets Eldsjäls galakväll och Folkspel får en möjlighet att visa svenska folket hur Adam brann för att lyfta fram andra människor känns väldigt bra, säger Fredrik Lundberg, styrelseordförande i stiftelsen Adam Alsings Minne.

I rollen som tränare hade Adam en unik förmåga att se alla och att lyfta fram de som stod längst bak i kön. Ofta är det de som bäst behövde den mänskliga värme och omtanke som Adam förmedlade. För att hedra minnet av en person som var så mycket mer än programledare i radio och TV, startades Adams Minne, en stiftelse som verkar för att lyfta fram människor som verkar för laganda och allas lika värde utökar nu sin verksamhet med priset ”Adams Kompis”. 

Utmärkelsen och ceremonin kring priset "Adams kompis" kommer från 2023 att ingå i Årets Eldsjäl, en del av den ideella organisationen Folkspel. Årets Eldsjäl som pågår under hela året, avslutas med en galakväll där landets eldsjälar och vardagshjältar hyllas. Årets gala kommer att hållas på Cirkus i Stockholm den 15 maj. 

– De värderingar som präglar stiftelsen och utmärkelsen ”Adams Kompis” ligger helt i linje med vad Årets Eldsjäl står för, att lyfta unika personer som gör Sverige bättre, att inspirera fler och nya vardagshjältar. Galakvällen, som vi stolt håller som årets viktigaste, har genomförts sedan 2007, säger Carina Olofsson, projektansvarig på Folkspel för Årets Eldsjäl med tillhörande gala. 

Läs mer här:

Adams Minne: https://www.adamsminne.se/

Årets Eldsjäl: https://www.folkspel.se/aretseldsjal/

För mer information:

Carina Olofsson, Folkspel/Årets Eldsjäl:

carina.olofsson@folkspel.se

070-387 34 02

Fredrik Lundberg, Adams Minne: 

070-855 22 71

fredrik.lundberg@news55.se 

Bifogas: Bild för fri publicering.

Folkspel är en ideell organisation som har 74 riksorganisationer som medlemmar i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv möjligheten att sälja lotter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har Folkspel betalat ut över 17,5 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto och Sverigelotten.  

Folkspel har 140 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg.   

Läs mer på www.Folkspel.se  

 

 

Nyckelord

Bilder

Foto: Adams Minne
Foto: Adams Minne
Ladda ned bild

Om

Folkspel
Folkspel
Von Utfallsgatan 1
433 21 Partille

https://www.folkspel.se/

Folkspel är en ideell organisation som har 72 riksorganisationer som medlemmar i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv möjligheten att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 17,5 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto, Sverigelotten och Färgfemman.

Folkspel har 140 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg. 

Läs mer på www.folkspel.se

 

 

Följ Folkspel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkspel

320 miljoner till föreningslivet27.10.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu summerar Folkspel 320 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Mest pengar senaste året – 1 167 103 kronor – har Södertälje SK återigen tjänat. – Back-to-back, bäst i landet igen, helt fantastiskt! Att vi dessutom spränger miljonen är så man tar sig för pannan, säger Robert Andersson, klubbdirektör i SSK. Se nedan tabeller över vilka län, föreningar, idrotter och riksorganisationer som fått störst utdelning senaste verksamhetsåret.

63 miljoner till Västra Götalands föreningsliv - Kärra HF har tjänat ihop närmare en miljon 27.10.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu summerar Folkspel 320 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. Mest pengar i Västra Götalands län senaste året – 931 597 kronor – har Kärra HF tjänat in till sin förening, genom försäljning av Bingolotter och Sverigelotter. Totalt i länet har föreningarna fått dela på hela 63 miljoner. Se i tabellen nedan topp 20-föreningarna i Västra Götaland som fått störst utdelning senaste verksamhetsåret.

11,5 miljoner till Östergötlands föreningsliv - Linköpings Hockeyclub har tjänat ihop närmare en miljon 27.10.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu summerar Folkspel 320 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. Mest pengar i Östergötlands län senaste året – 928 287 kronor – har Linköpings Hockeyclub tjänat in till sin förening, genom försäljning av Bingolotter och Sverigelotter. Totalt i länet har föreningarna fått dela på hela 11,5 miljoner. Se i tabellen nedan topp 20-föreningarna i Östergötland som fått störst utdelning senaste verksamhetsåret.

11,5 miljoner till Örebros föreningsliv - Örebro SK Ungdom har tjänat ihop över 700 000 kronor 27.10.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu summerar Folkspel 320 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. Mest pengar i Örebro län senaste året – 719 895 kronor – har Örebro SK Ungdom tjänat in till sin förening, genom försäljning av Bingolotter och Sverigelotter. Totalt i länet har föreningarna fått dela på hela 11,5 miljoner. Se i tabellen nedan topp 20-föreningarna i Örebro som fått störst utdelning senaste verksamhetsåret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum