AF Gruppen Sverige

AF Gruppen bygger 87 lägenheter i Skedsmokorset

Dela

AF Gruppen har tecknat avtal med Romerike Boligutvikling AS, ett helägd dotterbolag av BORI BBL, för byggandet av bostadsprojektet Husebyhagen i Skedsmokorset i det norska länet Akershus.

Husebyhagen är ett nytt bostadsprojekt som utvecklats av Romerike Boligutvikling AS och ligger i Skedsmokorset i Akershus. Romerike Boligutvikling AS har utvecklat projektet i samarbete med Senior Norge, och riktar sig särskilt till bostadsköpare över 50.

Avtalet gäller byggetapper som omfattar byggandet av 87 lägenheter fördelade över sju byggnader med underliggande källare. Projektet planeras att genomföras som en totalentreprenad och kommer att ha ett beräknat värde på NOK 234 miljoner exkl. moms.

Planerad byggstart är tredje kvartalet 2018 och projektet förväntas vara klart under det tredje kvartalet 2020. Ett förbehåll för byggstarten är att förhandsförsäljningen är tillräcklig. 

- Vi ser fram emot att sätta igång arbetet med detta stora bostadsprojekt. Romerike Boligutvikling AS är en ny kund för AF Gruppen, och vi ser fram emot ett bra samarbete, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum