AF Gruppen Sverige

AF Gruppen bygger Göteborgs första Urban Winery

Dela

Wine Mechanics, Göteborgs första Urban Winery, öppnar lördag 29 april i hjärtat av slakthusområdet i Gamlestaden. Vinet produceras i Göteborg med vindruvor från kända områden i Frankrike och Tyskland. Förebilden för Slakthusområdet är Kødbyen i Köpenhamn och Meatpacking District i New York, där mat och dryck står i centrum.

Wine Mechanics finns i en vacker tegelbyggnad från 1903, tidigare ett gammalt svinstall och slakteri. Högt i tak, mycket ljus, numera inglasad gavel och 900 kvm fördelade på två våningar.

- Det är en unik byggnad, där vi har velat bevara historiska detaljer, säger Kenneth Gustafsson, vd på Wine Mechanics.

- AF är en proffsig och skön partner. Om vi stöter på ett problem så löser vi det tillsammans. Vi har känt oss trygga med AF som samarbetspartner från start till mål.

Byggnaden är K-märkt och en antikvarie har varit med under projektet och bedömt utformningen av tak, takkupor och tegelfogar mm. Att bygga ett helt nytt hus hade varit enklare, men då missar man kvalitet, charm och historia.

Det som har varit mest utmanande är att AF Gruppen har rivit och projekterat samtidigt som de har byggt. Ett så gammalt hus bjuder alltid på överraskningar. Duktiga och flexibla hantverkare och bra underentreprenörer har gjort det möjligt.

- Det har blivit en helt ny bottenplatta med golvvärme, nytt bandtäckt tak och en fin upprustning av lastkajerna samt en hög nivå på detaljer invändigt överallt, berättar Christoffer Hansson, platschef på AF Bygg Göteborg.

- Göteborg har en lång historia av att tillverka bilar, båtar, kullager, snus och öl. Nu är vin nästa grej, avslutar Kenneth Gustafsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum