AF Gruppen Sverige

AF Gruppen bygger modernt äldreboende i Göteborg

Dela

AF Gruppens dotterbolag AF Bygg Göteborg har tecknat avtal med Stena Fastigheter om att bygga ett äldreboende med 90 moderna lägenheter i Ekebäckshöjd i stadsdelen Högsbo.

Illustration framtagen av White Arkitekter.
Illustration framtagen av White Arkitekter.

Fastigheten kommer även att rymma matbutik, gym och stödlägenheter för unga. Totalytan är 8 500 kvm.

Kontraktssumman uppgår till ca 200 MSEK och projektet genomförs som en totalentreprenad med samverkan.

AF Bygg Göteborg kommer att tillämpa AF Gruppens moderna digitala verktyg och lean-processer för att genomföra ett effektivt byggprojekt med hög kvalitet.

-  Vi ser fram emot att utveckla stadsdelen Ekebäckshöjd till en varm och välkomnande miljö, i nära samarbete med Stena Fastigheter, säger AF Gruppens koncernchef Morten Grongstad.

Markarbetena är påbörjade, med planerad byggstart under första kvartalet 2019. Inflyttningen beräknas till början av 2021.

Den aktuella Etapp norr är första steget i utvecklingen av Ekebäckshöjd. Stena Fastigheter kommer att bygga totalt 600 nya lägenheter i olika storlekar, både hyres- och bostadsrätter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration framtagen av White Arkitekter.
Illustration framtagen av White Arkitekter.
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar. Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 4 200 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen.

Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi, Offshore och Sverige. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum