AF Gruppen Sverige

AF Gruppen bygger ny högstadie- och gymnasieskola i Västerås

Dela

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction har fått uppdraget att bygga en ny högstadie- och gymnasieskola i Kristiansborgsområdet i Västerås.

Visionsbild: Archus
Visionsbild: Archus

Uppdragsgivare är Hemsö och uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Den nya Rytterborgsskolan omfattar ca 7 500 BTA i fyra plan med plats för ca 860 elever i högstadiet, gymnasiet och yrkeshögskolan. Skolan byggs vid Kristiansborgsallén med Mälardalens universitet och Kristiansborgsbadet som närmaste grannar.

- Vi är glada över möjligheten att få uppföra nya, funktionella skollokaler i en växande del av Västerås, som är i stort behov av fler utbildningslokaler, säger Krister Karlsson, vd i HMB Construction.

Den nya skolbyggnaden har två hyresgäster – Jensen Education med en högstadieskola och Västerås stad med lokaler för gymnasie- och yrkeshögskola.

Byggnaden utformas som ett prisma med kontinuerliga fönsterband runt samtliga sex fasader. Sockelvåningen kläs i återbrukat tegel, övriga våningsplan kläs med stående träribbor. I entréplanet byggs storkök med servering och takplanet får en takterrass.

Byggstarten sker omgående och skolan planeras stå klar till höstterminen 2024.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Visionsbild: Archus
Visionsbild: Archus
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

https://afgruppen.se/

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 500 medarbetare, huvudsakligen i Norge och Sverige. Koncernen omsätter 28 miljader NOK (2021) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige är en av de största aktörerna på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden med 1 000 medarbetare i elva bolag som tillsammans väntas omsätta 7,5 miljarder SEK (2022).

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum