AF Gruppen Sverige

AF Gruppen Sverige förstärker satsningen på projektutveckling

Dela

AF Projektutveckling har rekryterat Hans Östling som regionchef i Västsverige som ett led i AF Gruppens satsning på den svenska marknaden.

- Mitt uppdrag är att göra AF Projektutveckling till en stor aktör i Västsverige. Vi ser en bra marknad för oss som arbetar med både bostadsutveckling och kommersiella fastigheter, säger Hans Östling.

Hans Östling har gedigen erfarenhet av bostadsutveckling från bland annat Bostads AB Poseidon och Veidekke Bostad.

- Jag är övertygad om att vi kommer att växa i regionen under Hans Östlings ledning. Han tillför djup kunskap om de många gånger komplexa bostadsutvecklingsprojekten, säger Jonas Skingley, vd i AF Projektutveckling.

Med Hans Östling på plats i Göteborg kommer Jonas Skingley fokusera på Mälardalen och Sydsverige.

AF Projektutveckling ägs av den norska börsnoterade byggkoncernen AF Gruppen, som har höga ambitioner för utveckling av projekt både i Norge och i Sverige. Affärsmodellen bygger på samarbeten med andra aktörer i branschen.

- Fördelarna med att alltid söka samarbetspartners är att vi berikar projekten med olika kunskaper och infallsvinklar – det är helt enkelt ett modernare sätt att jobba, säger Hans Östling.

AF Projektutveckling förverkligar inom kort två projekt. I Halmstad planeras byggstarten av drygt 100 bostadsrättslägenheter i Stadsgården, i samarbete med Wood & Hill, och i Göteborg ska Eriksbergsvarvets tidigare varvskontor omdanas, i samarbete med Aspelin Ramm Fastigheter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen är en av Norges ledande bygg- och industrikoncerner med 4 500 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 18,8 miljarder NKR (2018) och bolaget är noterat på Oslo Børs.


Verksamheten omfattar bygg, anläggning, projektutveckling, offshore, energi- och miljöteknologi. I Sverige bedriver koncernen verksamhet inom bygg, anläggning, projektutveckling och miljö.


AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB Construction, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum