AI Sweden

AI Sweden lanserar digital plattform för gränsöverskridande AI-samarbete

Dela
AI Sweden lanserar My AI, en plattform specifikt designad för alla som är verksamma inom eller nyfikna på AI.

Nyckeln i My AI är att snabbt och enkelt kunna dela lösningar, utmaningar och insikter inom AI till andra i stor skala, men också kunna hitta kunskap och samarbetspartners för att lösa utmaningar tillsammans. Målet är att accelerera användningen av AI i Sverige.

På My AI skapar användarna ett konto som går att personalisera för att få skräddarsydd kunskap, relevanta verktyg och nya nätverk.

- Idag kan det vara svårt att hitta relevant information om AI som går att använda i den egna organisationen eller som individ. Det vill vi ändra på. Genom att samla den kollektiva erfarenheten och insikterna om AI i Sverige på ett ställe, kan vi tillsammans hjälpas åt att förverkliga potentialen med AI för Sveriges bästa, säger Conny Svensson, Head of AI Transformation på AI Sweden.

My AI har idag 1000+ användare , 400+ olika former av resurser, 100+ organisationer registrerade och över 100+ så kallade “Use Cases” där användare delar med sig av hur de tillämpat AI på olika problem i sina organisationer. Med detta vill AI Sweden skapa en nationell samlingspunkt för att bidra till praktisk AI-användning i svenska organisationer. Genom att samla allt goda krafter hoppas AI Sweden kunna göra plattformen till en värdefull resurs för Sverige.

My AI är öppet för alla och det är kostnadsfritt att skapa sitt konto på my.ai.se.

Om AI Sweden
AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpning av artificiell intelligens. Centret stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela landet. Kärnan i arbetet är att accelerera användningen av AI i Sverige med målet att stärka det svenska samhället, konkurrenskraften och öka livskvaliteten för alla människor som lever i Sverige.

Kontakter

Bilder

Om

Om AI Sweden

AI Sweden är Sveriges nationella center för artificiell intelligens. AI Sweden stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela Sverige. Målet med arbetet är att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och att förbättra livet för alla människor som lever i Sverige.

Följ AI Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AI Sweden

Nationellt toppmöte om AI och demokrati i Göteborg 20-21 oktober14.10.2021 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

Future of Democracy Summit är ett nytt, nationellt initiativ som fokuserar på frågan hur digitaliseringen och AI kan nyttjas på ett demokratiskt hållbart sätt. Den 20-21 oktober samlas beslutsfattare och experter från olika discipliner i samhället på Lindholmen Science Park i Göteborg, för att diskutera hur utveckling och konkurrenskraft kan säkras, samtidigt som medborgarnas integritet och delaktighet värnas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum