Akademiska sjukhuset

Akademiska häver stopp för planerade operationer

Dela
Tisdagen den 6 oktober införde Akademiska sjukhuset ett tillfälligt stopp för intag av patienter till planerade operationer och annan vård och behandling som kan anstå. Detta stopp har nu hävts.

Stopp för intag av patienter till planerad slutenvård är en standardåtgärd som vidtas när sjukhuset ser en tillfällig överbelastning. Nu bedrivs sjukvård som vanligt igen.

Bakgrunden till stoppet för elektiv vård berodde på ett ökat tryck på vårdplatser, inte enbart den ökade smittspridningen av covid-19 i Uppsala län som innebär att sjukhuset behöver ta höjd för ökad vårdbehov av patienter med corona.

Intagningsstopp för elektiv, planerad vård berör inte akut sjukvård och vård som inte kan vänta. Berörda patienter meddelas alltid om detta.

För mer information, kontakta:
Johan Lugnegård, tf chefsläkare på Akademiska sjukhuset,
tel: 018-611 98 98
e-post: johan.lugnegard@akademiska.se

Om

Akademiska sjukhuset
Akademiska sjukhuset

751 85 Uppsala

018-611 00 00https://www.akademiska.se/

Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sjukhuset har cirka 8 400 medarbetare, varav 1 500 läkare, 2 750 sjuksköterskor/barnmorskor, 1 950 undersköterskor eller skötare och 310 biomedicinska analytiker.

Sjukhuset har 850 vårdplatser. Här görs varje år cirka 580 000 öppenvårdsbesök och drygt 31 800 operationer.

Följ Akademiska sjukhuset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademiska sjukhuset

Akademiska får nationellt ansvar för borttagning av pacemaker- och defibrillatorelektroder13.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Allt fler personer med hjärtrytmrubbningar får pacemaker eller defibrillator inopererade, vilket leder till ett ökat behov av borttagande av elektroder vid infektioner eller vid när dosa och elektroder inte fungerar korrekt. Den 8 mars beslutade Nämnden för nationell högspecialiserad vård att Akademiska sjukhuset/Region Uppsala får nationellt ansvar för denna vård tillsammans med ytterligare tre sjukhus.

Ny mätmetod möjliggör tidigare upptäckt av glaukom12.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Glaukom är den vanligaste orsaken till obotlig blindhet. Risken för sjukdomen ökar snabbt efter 50-års ålder och i ett tidigt skede är den ofta svår att upptäcka. Forskare vid Akademiska sjukhuset har, i samarbete med kollegor vid Gävle sjukhus och KTH, utvecklat en helt ny metod med bättre känslighet, som gör det möjligt att mäta mängden av nerver som överför information från ögat till hjärnan inom olika delar av synfältet. Detta uppmärksammas med anledning av världsglaukomdagen 12 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum