Akademiska sjukhuset

Akademiska häver stopp för planerade operationer

Dela

Tisdagen den 6 oktober införde Akademiska sjukhuset ett tillfälligt stopp för intag av patienter till planerade operationer och annan vård och behandling som kan anstå. Detta stopp har nu hävts.

Stopp för intag av patienter till planerad slutenvård är en standardåtgärd som vidtas när sjukhuset ser en tillfällig överbelastning. Nu bedrivs sjukvård som vanligt igen.

Bakgrunden till stoppet för elektiv vård berodde på ett ökat tryck på vårdplatser, inte enbart den ökade smittspridningen av covid-19 i Uppsala län som innebär att sjukhuset behöver ta höjd för ökad vårdbehov av patienter med corona.

Intagningsstopp för elektiv, planerad vård berör inte akut sjukvård och vård som inte kan vänta. Berörda patienter meddelas alltid om detta.

För mer information, kontakta:
Johan Lugnegård, tf chefsläkare på Akademiska sjukhuset,
tel: 018-611 98 98
e-post: johan.lugnegard@akademiska.se

Om

Akademiska sjukhuset
Akademiska sjukhuset

751 85 Uppsala

018-611 00 00https://www.akademiska.se/

Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sjukhuset har cirka 8 500 anställda, varav 1 440 läkare och 2 550 sjuksköterskor och barnmorskor.

2019 var omsättningen cirka 10 miljarder kronor, varav 2,5 miljarder motsvarade såld vård, dvs vård av patienter från Uppsala-Örebro sjukvårdsregion eller riket.

Sjukhuset har cirka 850 vårdplatser. Här görs varje år cirka 750 000 öppenvårdsbesök och cirka 32 000 operationer.

Följ Akademiska sjukhuset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademiska sjukhuset

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum