Akademiska sjukhuset

Akademiska häver stopp för planerade operationer

Dela

Tisdagen den 6 oktober införde Akademiska sjukhuset ett tillfälligt stopp för intag av patienter till planerade operationer och annan vård och behandling som kan anstå. Detta stopp har nu hävts.

Stopp för intag av patienter till planerad slutenvård är en standardåtgärd som vidtas när sjukhuset ser en tillfällig överbelastning. Nu bedrivs sjukvård som vanligt igen.

Bakgrunden till stoppet för elektiv vård berodde på ett ökat tryck på vårdplatser, inte enbart den ökade smittspridningen av covid-19 i Uppsala län som innebär att sjukhuset behöver ta höjd för ökad vårdbehov av patienter med corona.

Intagningsstopp för elektiv, planerad vård berör inte akut sjukvård och vård som inte kan vänta. Berörda patienter meddelas alltid om detta.

För mer information, kontakta:
Johan Lugnegård, tf chefsläkare på Akademiska sjukhuset,
tel: 018-611 98 98
e-post: johan.lugnegard@akademiska.se

Om

Akademiska sjukhuset
Akademiska sjukhuset

751 85 Uppsala

018-611 00 00https://www.akademiska.se/

Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sjukhuset har cirka 8 400 medarbetare, varav 1 500 läkare, 2 750 sjuksköterskor/barnmorskor, 1 950 undersköterskor eller skötare och 310 biomedicinska analytiker.

Sjukhuset har 850 vårdplatser. Här görs varje år cirka 580 000 öppenvårdsbesök och drygt 31 800 operationer.

Följ Akademiska sjukhuset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademiska sjukhuset

Akademiska först i Sverige med bakteriedödande virus mot svåra protesinfektioner29.6.2022 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Efter höft- och knäledsoperationer är infektioner kring protesen den vanligaste tidiga komplikationen. Infektionen är ofta svårbehandlad eftersom bakterier klänger sig fast på protesens metallytor och bildar en så kallad biofilm. Infekterade proteser behöver ofta tas ut och ersättas med nya implantat vilket är en smärtsam och långdragen process för patienten. Som första sjukhus i Sverige har Akademiska börjat behandla svåra protesinfektioner med bakteriofager som skräddarsys utifrån vilka bakterier patienten drabbats av.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum