Åklagarmyndigheten

Åklagaren överklagar inte dom om skjutning på Ersboda i Umeå

Dela

Umeå tingsrätt frikände i sin dom den 30 oktober den 30-årige man som åtalats för mord och tre fall av försök till mord. Händelsen utspelade sig på en parkeringsplats i ett bostadsområde i stadsdelen Ersboda i Umeå i januari 2019. En man sköts till döds. Två skadades allvarligt och ytterligare en man besköts.

– Jag har nu analyserat domen och min bedömning är att hovrätten inte kommer att komma till en annan slutsats än den tingsrätten kommit fram till. Eftersom en ändring inte kan förväntas finns det inte utrymme för att överklaga domen, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

En del av bevisningen utgjordes av vittnesuppgifter från en person som under förundersökningen pekat ut 30-åringen som den som sköt. Utpekandet togs tillbaka under förhandlingen i tingsrätt.

Tingsrättens målnummer: B 247-19.

Kontakt

Åklagaren Andreas Nyberg är tillgänglig för media idag kl.9–10 på telefon 010-562 64 98.

Presstjänsten

010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum