ManpowerGroup

Aktivt klimatarbete hos arbetsgivaren viktigt för yngre

Dela

Tre av fyra unga svenskar, 75 procent, uppger att det är ganska eller mycket viktigt att arbetsgivaren har ett aktivt klimatarbete när de söker nytt jobb. Det visar en undersökning från ManpowerGroup.

– Klimatet är en oerhört viktig fråga som påverkar människors livsstil, konsumtionsvanor och val av arbetsgivare, inte minst hos unga. En systematisk satsning på klimatarbete kommer vara en förutsättning för de arbetsgivare som vill fånga upp unga talanger i framtiden, säger Mikael Jansson, vd på ManpowerGroup Sverige.

Tre av fyra unga svenskar, 75 procent, uppger att det är ganska eller mycket viktigt att arbetsgivaren bedriver ett aktivt klimatarbete när de söker jobb, enligt arbetslivspanelen Manpower Work Life. Bland äldre är motsvarande siffra 65 procent och bland svenskar i allmänhet 69 procent.

Yngre svenskar är även den grupp som är mest positiv till sin nuvarande arbetsgivares klimatarbete. Drygt två av tre respondenter som är yngre än 30 år, 70 procent, ger betyget ganska eller mycket bra på arbetsgivarens klimatarbete 2021. Under 2019 var motsvarande siffra bland yngre 65 procent, enligt Manpower Work Life.

– Pandemiåret har drivit på för digitala arbetsformer och minskat vårt resande, vilket sannolikt har varit positivt för klimatet. Nu har Sveriges arbetsgivare en möjlighet att fortsätta på den inslagna vägen, ta vara på medarbetarnas klimatintresse och samtidigt stärka den interna stoltheten på företaget, säger Mikael Jansson.

ManpowerGroups hållbarhetsarbete är centrerat kring tre pelare som syftar till att förbättra anställningsarbeten för morgondagens talanger, bygga upp ny kompetens för en föränderlig arbetsmarknad, samt att värna om mångfald på arbetsplatsen. I hållbarhetsrapporten för 2020 sammanfattas ManpowerGroups arbete för ett sunt, flexibelt och hållbart arbetsliv i Sverige under det senaste året.

Fakta: några av ManpowerGroups klimatresultat 2020
• Totalt sett minskade koncernens CO2-utsläpp med 82 % under 2020.
• Mellan 2019 och 2020 sänktes koldioxidutsläppen genererade av ManpowerGroups flygresor med 58%, till ett totalt utsläpp på 46 ton. Sedan 2012 har koldioxidutsläppen som genereras av flygresor sänkts med 73%.
• De datacenter som nyttjas av ManpowerGroup använde drygt 90% förnybar energi under 2020, att jämföra med 70% år 2019.
• 100 % av den energi ManpowerGroup använder på kontor i Sverige är förnybar.

Manpowers hållbarhetsrapport 2020 hittar du i sin helhet här https://hallbarhet.manpowergroup.se/

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43
helene.belin@manpowergroup.se

Om Manpower Work Life
Manpower Work Life är Sveriges största arbetslivspanel. Den senaste undersökningen genomfördes av Demoskop på uppdrag av ManpowerGroup under februari–mars 2021 och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 2 858 personer har svarat på undersökningen. Frågan som ligger till grund för detta pressmeddelande var:
1. När du söker ett nytt jobb, hur viktigt är det för dig att arbetsgivaren har ett aktivt klimatarbete?

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom kompetens- och HR-tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. Vi bidrar genom att hitta rätt kompetens samtidigt som vi sätter miljontals människor i arbete. ManpowerGroup™ är sedan många år erkända för vår mångfald, inkludering, jämställdhet och 2021 utsågs vi till ett av världens mest etiska företag för tolfte året i rad. I Sverige har vi omkring 7 000 medarbetare på drygt 50 orter över hela landet med varumärkena: Manpower®, Experis®, Talent Solutions® och Jefferson Wells®. Varje år sätter vi 15 000 personer i jobb i Sverige.Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Positiv jobbprognos för sommaren i regionen10.6.2021 09:57:44 CEST | Pressmeddelande

Arbetsgivarna i mellersta Sverige (Södermanland, Västmanland, Örebro och Värmland) är fortsatt hoppfulla inför det tredje kvartalet med en sysselsättningstrend på 14 procent, en stabil siffra jämfört med förra kvartalets prognos på 13 procent. Regionen har därmed en av Sveriges starkaste jobbprognoser för sommaren. Samtliga branscher i Sverige lämnar positiva prognoser. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum