Umeå kommun

Äldreomsorgen anpassar lokaler på Sofiehem

Dela

Kommunfullmäktige i Umeå kommun beviljar 8,5 miljoner kronor för anpassning av lokaler för äldreomsorgens hemsjukvård, område nord, på Sofiehem.

– Eftersom ett tidigare projekt tillsammans med AB Bostaden avbröts så finns det nu ett stort behov av att komma igång med anpassning av lokaler för hemsjukvårdsverksamheten. Det är inte minst viktigt för att möta avvecklingen av Hagas servicehus där den aktuella hemsjukvårdsverksamheten nu är placerad, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

Eftersom projektet Magistern, Ålidhem, tillsammans med AB Bostaden har avbrutits så har Umeå Kommun Fastighet presenterat en alternativ lokallösning inom kommunens eget fastighetsbestånd. Lokallösningen finns inom Grössjöskogen på Sofiehem, Sofieborg och kan med viss anpassning tillgodose verksamhetens lokalbehov och bidra till samordningsvinster tillsammans med utbildningsförvaltningen/Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Lokalen har tills nyligen använts som boende för ensamkommande barn och unga och håller på att ställas om till ett elevboende, där de administrativa delarna då blir lediga. Fastigheten har ett geografiskt relativt centralt läge med direkt närhet till Östra länken för att snabbt nå de stadsdelar som innefattas i hemsjukvårdens utförarområde.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se


Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum