Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter förvärvar Solna Centrum

Dela

Alecta Fastigheter förvärvar Solna Centrum från Unibail Rodamco Westfield. Tillträdet äger rum den 1 februari nästa år. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,8 mdkr och fastigheternas uthyrningsbara area är 79 400 kvadratmeter.

Solna Centrum exteriör
Solna Centrum exteriör

Solna Centrum har ett strategiskt läge i en av Sveriges snabbast växande kommuner mitt i ett dynamiskt stadsutvecklingsområde där Solna Stad nu växer samman med Stockholms innerstad via Hagastaden.

- Vi är mycket glada över det här förvärvet och vi ser en stor potential i platsens kommande utveckling. Solna Centrum ligger helt i linje med Alecta Fastigheters ambition att investera i hållbar och långsiktig utveckling av platser och miljöer i attraktiva tillväxtstäder, säger Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter.

Solna Centrumär idag ett levande stadscentrum med en bred mix av service, kontor, bostäder, handel, restauranger och caféer som lockar miljontals besökare varje år. Med sitt starka kommunikationsläge utgör centrumet en viktig knutpunkt både idag och i framtiden. Centrumet är även certifierat enligt BREEAM In-Use ”Excellent” och ”Very good”.

- Vi är övertygade om att det här kommer att bli en allt viktigare mötesplatsoch vi ser fram emot att inleda vårt samarbete med Solna stad och alla som bor, arbetar i och besöker Solna Centrum för att förädla och utveckla platsen in i framtiden, fortsätter Lena Boberg.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:
Josefine Fors, Marknad- och kommunikation
josefine.fors@alecta.se
073-022 31 58

Bilder

Solna Centrum exteriör
Solna Centrum exteriör
Ladda ned bild
Solna Centrum
Solna Centrum
Ladda ned bild
Lena Boberg
Lena Boberg
Ladda ned bild

Om

Alecta Fastigheter AB
Alecta Fastigheter ABOm Alecta Fastigheter
Alecta Fastigheter bildades 1 januari 2021 och är redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 46 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren. Alecta Fastigheter är ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag som ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter tar hem förvaltningen i Stockholm – ett viktigt steg för det nya bolaget1.10.2021 10:15:00 CEST | Pressmeddelande

Den 1 oktober börjar Alecta Fastigheter ta över förvaltning och utveckling av de egna fastigheterna. Det sker stegvis med start av ett flertal hus i Stockholm. Totalt berörs i det första ledet ca 120 kunder och ett fastighetsvärde om 18 miljarder. - Det här är ett spännande och viktigt steg, ett startskott, i den tillväxtresa vi har framför oss, säger Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter lanserar kunskapsarenan AIM2.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ett av Sveriges största tillika nystartade fastighetsbolag, Alecta Fastigheter, sjösatte under tisdagen kunskapsarenan AIM, Alecta Fastigheter Insight Meetings. Målet med AIM är att låta nyckelpersoner mötas, utbyta erfarenheter och därmed stå bättre rustade inför framtidens utmaningar. Premiären för AIM samlade representanter från Sveriges ekonomiska tungviktare inom vitt skilda branscher som medicin, försvar, finans och datorspel för att samlas om en aktuell fråga som ligger högst upp på koncernnivå – den om framtidens arbetsliv efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum