Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter tar hem förvaltningen i Stockholm – ett viktigt steg för det nya bolaget

Dela

Den 1 oktober börjar Alecta Fastigheter ta över förvaltning och utveckling av de egna fastigheterna. Det sker stegvis med start av ett flertal hus i Stockholm. Totalt berörs i det första ledet ca 120 kunder och ett fastighetsvärde om 18 miljarder. - Det här är ett spännande och viktigt steg, ett startskott, i den tillväxtresa vi har framför oss, säger Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter.

Lena Boberg
Lena Boberg

Från och med den 1 oktober tar Alecta Fastigheter hem förvaltningen av fastigheterna i Stockholm. Bland annat berörs World Trade Center, Signalfabriken och Ellery Beach House.Övertagandet innebär att bolaget nu på riktigt lanseras utåt. Syftet är att få en närmare relation till kunderna, husen och platserna för att kunna utveckla dem och skapa större värde framöver.

- Det är en omfattande utrullning där vi vänder oss till både kunder och andra samarbetspartners, för att presentera Alecta Fastigheter. Framför allt vill vi genom att ta över förvaltningen komma närmare våra kunder och kunna vara lyhörda för deras behov. Det ger oss bättre kontroll över hela värdekedjan så att vi kan utveckla fastigheterna och skapa större värde för både våra kunder och Alectas pensionssparare, säger Lena Boberg.

Alecta Fastigheter bildades i januari 2021 och har som mål att på 5-7 år dubblera värdet på fastighetsportföljen, som idag värderas till cirka 45 miljarder kronor. Planen är att växa genom utveckling och förvärv med fokus på svenska tillväxtstäder samt i Norden. Beslutet att ta hem förvaltningen är ett led i Alecta Fastigheters tillväxtplaner.

- Vi har stora ambitioner och ser fram emot att vara med och utveckla alltifrån framtidens kontor till framtidens städer och platser. Det är därför ett både symboliskt och strategiskt viktigt steg, och det känns väldigt roligt att på riktigt vara i gång med arbetet, säger Lena Boberg.

FAKTA:

  • Fastigheter där Alecta Fastigheter tar över förvaltningen den 1 oktober: Regeringsgatan 103-107, Ellery Beach House, Drottningholmsvägen 14-22, Fridhemsgatan 26-30, World Trade Center, Johannesgatan 9, Warfvinges väg 39-45, Lindhagensgatan 112-114, Torsgatan 10, Ingmar Bergmans gata 4, Hagagatan 23 A-B, Norrlandsgatan 18, Frösundaviks Allé 4, Signalfabriken
  • Stockholm är Alecta Fastigheters största marknad. Av den direktägda portföljen finns cirka 65 procent av det totala värdet i Stockholm.
  • Fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad, Nacka, Upplands Väsby och Lidingö.
  • Det dominerande segmentet i Stockholm, cirka 87 procent av marknadsvärdet, är kontor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lena Boberg
Lena Boberg
Ladda ned bild
WTC
WTC
Ladda ned bild
Signalfabriken
Signalfabriken
Ladda ned bild
Ellery Beach House
Ellery Beach House
Ladda ned bild

Om

Alecta Fastigheter AB
Alecta Fastigheter ABNu skapas ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter. Från start,1 januari 2021, är det ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 45 miljarder ska växa kraftigt de kommande årenAlecta Fastigheter ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter lanserar kunskapsarenan AIM2.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ett av Sveriges största tillika nystartade fastighetsbolag, Alecta Fastigheter, sjösatte under tisdagen kunskapsarenan AIM, Alecta Fastigheter Insight Meetings. Målet med AIM är att låta nyckelpersoner mötas, utbyta erfarenheter och därmed stå bättre rustade inför framtidens utmaningar. Premiären för AIM samlade representanter från Sveriges ekonomiska tungviktare inom vitt skilda branscher som medicin, försvar, finans och datorspel för att samlas om en aktuell fråga som ligger högst upp på koncernnivå – den om framtidens arbetsliv efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum