Alecta

Alecta investerar 450 miljoner dollar i två återförsäkringsfonder för naturkatastrofer

Dela

Alecta har investerat 450 miljoner US dollar i två fonder för återförsäkring av naturkatastrofrisker. 250 miljoner US dollar i en fond via återförsäkringsbolaget Swiss Re och 200 miljoner US dollar i en fond via återförsäkringsbolaget SCOR.

Under de senaste åren har världen drabbats av allt fler naturkatastrofer som följd av extremväder. Detta har ökat behovet allmänt av kapital inom återförsäkring eftersom skador på fastigheter och annat lett till stora kostnader för försäkringsbranschen. För att säkerställa sin förmåga att stödja sina kunder, dvs direktförsäkringsbolagen, skapar många återförsäkringsbolag fonder som externa investerare kan investera i. Det är i två sådana fonder som Alecta nu har investerat.

- Investeringar i fonder med koppling till naturkatastrofrisker är attraktiva för oss av flera skäl. Det är tillgångar som både ger oss god riskspridning, eftersom naturkatastrofer inte alls är korrelerade med utvecklingen på börsen och skapar en attraktiv avkastning över tid till våra kunder, säger Tony Persson, Ränte- och strategichef på Alecta.

Partnerskapen med Swiss Re och SCOR ger Alecta tillgång till kostnadseffektiva och långsiktiga investeringsplattformar tillsammans med två ledande återförsäkringsbolag.

- Den här typen av återförsäkringar är en viktig del i det finansiella ekosystemet som behövs för att hantera och minska de ekonomiska riskerna kopplat till naturkatastrofer, och vi är glada att genom våra investeringar kunna bidra till detta, säger Tony Persson.

Swiss Re

Alecta har ingått ett strategiskt partnerskap med Swiss Re Ltd och investerat 250 miljoner US dollar i fondplattformen 1863 som förvaltas av SRILIM, ett helägt dotterbolag till Swiss Re Ltd. Genom investeringen i fonden 1863 får Alecta ta del av avkastningen från Swiss Res naturkatastrofaffär.

Länk till pressmeddelande från Swiss Re.

SCOR

Alecta har investerat 200 miljoner US dollar i en fond (så kallad “sidecar”) skapad av återförsäkringsbolaget SCOR. Investeringen är en del i ett flerårigt avtal och sker i Atlas Gotland Worldwide Catastrophe Sidecar, som är skapad av ett dotterbolag till SCOR. Genom investeringen kan Alecta ta del av avkastningen från SCOR Global P&Cs portfölj som innehåller återförsäkringar av fastigheter med naturkatastrofrisker.

Länk till pressmeddelande från SCOR.

Nyckelord

Kontakter

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

+46 76 16 43 959http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 1100 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,6 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum