Svensk Innebandy

Alla utespelare målgörare när Frankrike besegrades i VM-kvalet

Dela

Sverige vann den första VM-kvalmatchen mot Frankrike med 20-1. Samtliga 13 utespelare som hade speltid kom med i målprotokollet. – Man vill det bästa för alla spelare som är här, säger förbundskapten Thomas Brottman om den målglada insatsen.

Foto: IFF
Foto: IFF

I eleganta Koceni Sports Hall spelade Sverige årets VM-kvalpremiär mot Frankrike. Trikolorens väktare vann nationalsångsmatchen med stor marginal då Marseljäsen gick på högsta ton, men när spelet sen startade var det de blågula som höll i taktpinnen. 

– Det är en svår match att förhålla sig till som ledare när vi vet på förhand att vi förmodligen kommer vinna hur vi än spelar. Jag är nöjd med att spelarna håller sig proffsiga och försöker göra det vi prata om innan matchen, säger förbundskapten Thomas Brottman

– Vi hade målen att inte bli skadade, det kan man lätt bli om man går in lite halvnonchalant. Vi ville få fram mönster i spelet och det gör vi väldigt bra. Sen när bollarna trillar in satte vi ett nytt mål att alla utespelare skulle göra mål och det lyckades vi också med. 

De enda som gick mållösa från utespelarna var alltså Jesper Lindström och Tobias Gustafsson som vilades. Det betydde debutmål gånger två då både Oskar Weissbach och Emil Ruud satte sina första landslagsmål.

– Det är klart att man vill det bästa för alla spelare som är här. För vissa är det viktigare att göra mål än andra men det är inte så att vi kollar vem som hänger flest påsar utan det handlar om helheten snarare för oss, säger Thomas Brottman.

VM-kvaldebutanten Emil Ruud gjorde två mål, båda efter assist från matchens lirare Malte Lundmark.

– Man vet hur det är. Det är alltid skönt att få göra sitt första mål i landslaget så jag kan tänka mig att det släpper lite spänning och så för dem då, säger Malte Lundmark som är nöjd med sin egen insats:

– Min egen form är bra och det går framåt, jag spelar också med många jag spelat med i klubblaget så det underlättar också att hitta de där passningarna. 

Nästa VM-kvalmatch blir mot Ungern på fredag, klockan 12.30 (svensk tid).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Här de uttagna till U19-damlandslagets juliläger23.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 29-31 juli reser U19-damlandslaget till Köping för ett tre dagar långt landslagsläger. Fokus ligger på det kommande världsmästerskapet i Polen som startar i slutet av augusti. Att laget nu får chansen att slipa på de sista detaljerna ser förbundskapten Camilla Granelid som väldigt positivt. "Merparten av den här truppen ska spela VM i Polen så det är fantastiskt att vi nu får ett läger", säger Camilla Granelid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum