Moderaterna

Allt fler vill vara moderater – största medlemsökningen sedan 1985

Dela
Moderaterna har under 2022 haft en kraftig ökning av medlemmar. Med en tydlig politik och en vilja att få ordning på Sverige, samlar Moderaterna nu tusentals fler medlemmar än 2021 och gör den största medlemsökningen sedan 1985.
Karin Enström, partisekreterare Moderaterna.
Karin Enström, partisekreterare Moderaterna.
Allt fler vill engagera sig och vara medlemmar i Moderaterna, det visar den senaste medlemsstatistiken. Det senaste året har Moderaterna ökat med nästan 7 000 medlemmar. Personer som valt att engagera sig och vara delaktiga i Moderaternas arbete för ökad frihet och en tydlig politik för att få ordning på Sverige. Totalt, för 2022, samlar Moderaterna 49 768 medlemmar.
– Moderaterna har gjort den största medlemsökningen sedan 1985, vilket är både roligt och betydelsefullt. Det visar att vi som parti är välmående och driver en politik som är relevant och engagerande, säger Karin Enström, partisekreterare, och tillägger:
 Medlemmarna är vår största styrka och vi ser resultatet av framgångsrik valrörelse där vi fick väljarnas förtroende att bilda regering med Ulf Kristersson som statsminister. Det är ett styrkebesked att så många vill vara delaktiga i Moderaternas arbete. 
 
I absoluta tal är det den största medlemsökningen sedan 1985, och procentuellt sett den största ökningen på 68 år. Den största ökningen av medlemmar, det senaste året, är bland unga.
– Att vi växer kraftigt bland unga är tryggt för framtiden. Här har vi inte minst vårt fantastiska ungdomsförbund att tacka, utan deras ihållande kampanjande hade vi inte nått dessa starka medlemssiffror bland unga.
– Till alla nya medlemmar i det moderata laget – ni är varmt välkomna! Ta gärna med vänner och bekanta, vi har plats för många fler, avslutar Karin Enström.

Kontakter

Bilder

Karin Enström, partisekreterare Moderaterna.
Karin Enström, partisekreterare Moderaterna.
Ladda ned bild

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Pressinbjudan: Moderaterna presenterar förslag på kandidaterna till EP-valet 202428.5.2023 18:33:30 CEST | Pressmeddelande

Måndagen den 29 maj håller Karin Enström, partisekreterare, och Gunnar Hökmark, ordförande i Moderaternas nomineringskommitté inför Europaparlamentsvalet, en pressträff där förslaget på kandidater inför Europaparlamentsvalet presenteras. Under pressträffen medverkar även det föreslagna förstanamnet. Tid och plats Tid: måndag 29 maj klockan 09.00 Plats: Moderaternas partikansli, Blasieholmsgatan 4A (våning 9), Stockholm Anmälan: Föranmälan sker till pressekreterare Amos Friedman på amos.friedman@moderaterna.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum