Almega

Almega: Nödvändigt med förlängt omställningsstöd

Dela

Regeringen och samarbetsparterna föreslår att omställningsstödet till krisande företag ska gälla även under mars och april. ”Förslaget är nödvändigt för att rädda jobb och företag även om två extra månader är för lite. Men nu måste fokus ligga på att få ut stöden till företagen utan ytterligare dröjsmål”, säger Almegas vd Thomas Erséus.

Thomas Erséus, vd på Almega.
Thomas Erséus, vd på Almega.

– Vi välkomnar förlängningen av omställningsstöd. I den skrivelse vi skickade in till Finansdepartementet i måndags förordade vi en förlängning av systemet till och med juni månad. Med tanke på en eventuell tredje våg, försenade vaccineringar och nya restriktioner hade det varit bättre med en rejäl förlängning för företagen, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Reglerna under förlängningen blir desamma som gällt hittills. För företag vars omsättning har minskat med minst 30 procent på grund av pandemin, innebär stödet en möjlighet att få 90 respektive 70 procent av sina fasta kostnader täckta, beroende på företagets storlek.

– Omställningsstödet har varit ett viktigt stöd. Att det förlängs kommer att ge viss lindring till hårt kämpande tjänsteföretag, säger Thomas Erséus.

Nyckelord

Bilder

Thomas Erséus, vd på Almega.
Thomas Erséus, vd på Almega.
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum