Almega

Almegas vd: ”Positivt att omställningsstödet förlängs”

Dela

Det förstärkta omställningsstödet till coronadrabbade företag förlängs med tio månader. Positivt, enligt Almegas vd Thomas Erséus, som nu efterlyser att även återbetalningstiden för skatteanstånden förlängs.

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega

– För många företag inom exempelvis resor, friskvård, mässor, tåg och flyg är det givetvis glädjande att det förstärkta omställningsstödet förlängs. Restriktionerna har i praktiken belagt dessa företag med näringsförbud, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Det förstärkta omställningsstödet vänder sig till företag som drabbats särskilt av de restriktioner som införts med anledningen av pågående pandemi. Ett krav från EU för att godkänna förlängningen var dock att taket för stödet sänks, från 75 miljoner till 40 miljoner kronor per företag och månad.

Ytterligare ett överhängande hot mot krisande företag är återbetalningen av de tillfälliga anstånden för moms- och skatteinbetalningar som rycker allt närmare. Till Ekot säger finansminister Magdalena Andersson (S) dock att regeringen ser över möjligheten att förlänga betalningstiden som nu är satt till 12 mars nästa år.

– För de företag som fortfarande befinner sig i krisläge kommer det bli extremt tufft att betala tillbaka anstånden så tidigt. Utan en förlängning riskerar vi att få en konkursvåg i vad som förhoppningsvis är pandemins absoluta slutskede. Att finansministern har uppfattat problematiken är bra, men nu måste det presenteras konkreta åtgärder, säger Thomas Erséus.

Det tillfälliga anståndet har utnyttjats av drygt 50 000 företag och omfattar sammanlagt 51 miljarder kronor.

Nyckelord

Bilder

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum