Växjö stift

Anders Byström ny kontraktsprost

Dela

Anders Byström, kyrkoherde i Döderhults församling, har utnämnts till ny kontraktsprost i Stranda-Möre kontrakt av biskop Fredrik Modéus.

Utnämningen gäller från årsskiftet. Uppdraget som kontraktsprost kommer han att ha parallellt med sin tjänst som kyrkoherde. Tidigare har Anders Byström bland annat varit kyrkoherde i Svenska kyrkan i Frankfurt am Main och kyrkoherde i Högsby pastorat. Han prästvigdes för Luleå stift 1999.

– Jag är ödmjuk och glad för förtroendet som visats mig. Jag ser fram emot uppdraget med tillförsikt och har goda förebilder i mina två företrädare som jag mött under min tid här i kontraktet​, säger Anders Byström.

Anders Byström efterträder Alf Johansson, som går i pension.

– Vi tar emot Anders Byström i vårt kollegium med glädje och förhoppningar om gott samarbete, säger biskop Fredrik Modéus.

Pressbild

En högupplöst pressbild på Anders Byström hittar du nedan som bifogad fil. Foto: Curt-Robert Lindqvist.

Om kontrakt och kontraktsprost 

Stiften är indelade i kontrakt, som är en mellannivå mellan stift och församling. Varje kontrakt har en kontraktsprost som utses av biskopen. Kontraktsprostens uppdrag är att biträda biskopen med ledning, tillsyn och främjande. Kontraktet kan också fungera som ett forum för samverkan över församlings- och pastoratsgränserna. I Växjö stift finns sju kontrakt. I Stranda-Möre kontrakt ingår: Döderhults församling, Emmaboda pastorat, Högsby pastorat, Mönsterås-Fliseryds pastorat, Nybro pastorat, Oskarshamns församling, Torsås pastorat, och Ålems församling.

För mer information 

Anders Byström, blivande kontraktsprost i Stranda-Möre kontrakt
0491-814 91, 0727-18 14 91
anders.bystrom@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum