Svenska kyrkan Norrköping

Anders Carlsson ny kanslichef för Svenska kyrkan i Norrköping

Dela

Nu är det klart vem som blir ny kanslichef för Svenska kyrkan i Norrköping (Norrköpings pastorat). Det blir den nuvarande kyrkogårdschefen i organisationen - Anders Carlsson.

”Anders är en mycket kompetent, inspirerande och handlingskraftig chef och ledare. Han vet hur kyrkan fungerar och är väl insatt i arbetet med förtroendevalda. Så det känns väldigt bra!”, säger kyrkoherde Katarina Wändahl.

Anders är en god administratör med stor erfarenhet av arbete med ekonomi och fastighetsfrågor från sitt arbete som kyrkogårdschef och rektor.

”Jag är otroligt glad, stolt och det känns stimulerande att ha fått förtroendet att leda Norrköpings pastorats kansli. Mitt uppdrag innebär att jag får möjlighet att bidra till att utveckla Svenska kyrkan i Norrköping och dess uppdrag att vara en folkkyrka. Att få vara en del av Svenska kyrkan i Norrköping och arbeta med kyrkans målsättning att skapa ett gott liv för människor är otroligt inspirerande”, säger Anders Carlsson.

Han påbörjar formellt sin nya tjänst som kanslichef på måndag den 10 oktober och fortsätter som t.f. kyrkogårdschef tills en ny är på plats. 

Kontakter

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum