Mentor

Andra "Börshajen" Farhad ny ambassadör för ungdomsorganisationen Mentor Sverige

Dela

Den ideella organisationen Mentor Sverige presenterar entreprenören Andra Farhad som ny ambassadör. Andra driver bolaget Börshajen som fokuserar på att utbilda unga inom sparande och investeringar. Hon ser på ambassadörskapet som en chans att visa unga att det finns många vägar du kan ta för att nå ditt mål.

Andra Farhad
Andra Farhad

–  Jag vill visa att saker och ting inte behöver gå till på ett visst sätt. Att alla vägar funkar så länge dom tar dig till målet och inte är dåliga, säger Andra Farhad.

–  Vi är väldigt glada att välkomna Andra som ambassadör till Mentorfamiljen. Mentor arbetar för att ge ungdomar egenmakt och framtidstro, något som Andra förmedlar med sin fantastiska drivkraft och entreprenörsanda, säger Sara Revell Ford, generalsekreterare för Mentor Sverige.

Andra Farhad är sparexpert, entreprenör och föreläsare som brinner för att demokratisera kunskap kring sparande. Vid 23 års ålder startade hon sitt första bolag, en kostnadsfri utbildningsplattform som vänder sig till unga, kvinnor och de utanför innerstäderna – de som brukar befinna sig utanför börsmarknaden.

– En stark förebild kan visa vägen framåt och vara ett ovärderligt stöd genom livet. Nu mer än någonsin behövs positiva krafter som dessa för ungdomar, säger H.M. Drottning Silvia, grundare av Mentor Sverige.

OM EN MER INKLUDERANDE & TILLGÄNGLIG FINANSBRANSCH

Andra vill bidra till och sätta press på branschen att skapa fler inkluderande sammanhang och en utökad tillgänglighet. Hon vill att fler ska känna att ”det här är något för mig” när de tänker på börsen. Andras mål som ambassadör för Mentor är att inspirera unga till att våga gå mot strömmen och hitta sin egen väg.

OM UPPVÄXTEN, FUNDERINGAR & MÖJLIGHETER

Andras intresse för investeringar började redan i tonåren och idag är hon vd på Börshajen, en kostnadsfri utbildningsplattform för privatekonomi. Vägen dit var inte spikrak och som ung saknade hon någon att anförtro sig till och stödja sig mot. Hon ser på mentorskapet som en självklar del i att stärka ungdomar och ge dem egenmakt.

– Jag önskar att jag hade haft någon som kunde hjälpa och vägleda mig när jag var ung. Jag tycker att alla unga förtjänar att ha någon vuxen som pushar, vägleder och ser dem.

VARFÖR AMBASSADÖR FÖR MENTOR SVERIGE?

– Jag vill uppmuntra fler unga till att våga skaffa en mentor och fler vuxna till att våga bli mentorer. Det behöver inte vara så formellt, många unga behöver bara en vuxen att vara med. Jag tror på att man kan lära sig någonting av precis alla, oavsett om det är personen som står och städar i tunnelbaneuppgången eller är vd på storbolag. Alla har någonting att lära oss så länge vi är öppna för det.

FÖR MER INFORMATION, INTERVJUER ELLER BILDER, KONTAKTA:

Jakob Jansson, Marknadschef, Mentor Sverige via 072 – 727 78 55 alt. jakob.jansson@mentor.se

Alice Wilkens, Kommunikatör, Mentor Sverige via 073 – 782 60 40 alt. 
alice.wilkens@mentor.se

Nyckelord

Bilder

Andra Farhad
Andra Farhad
Ladda ned bild

Om

Mentor
Mentor
Brunnsgatan 21A
111 38 Stockholm

http://www.mentor.se

Mentor Sverige är en ideell organisation vars vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Genom det kraftfulla verktyget mentorskap arbetar Mentor med att ge ungdomar stärkt självkänsla, utökad egenmakt och mer framtidstro. Tillsammans med engagerade företag, skolor och vuxna genomför Mentor Sverige program för unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion. 

www.mentor.se 

Andra Farhad är sparexpert, entreprenör och föreläsare som brinner för att demokratisera kunskap kring sparande. Hon vill att alla, oavsett om du är man, kvinna, ung, gammal, svensk eller har invandrarbakgrund skall ha makten att bygga sin egen förmögenhet. Via sin plattform Börshajen sprider hon kunskap, tips och inspiration om sparande.  

www.borshajen.nu 

 

Följ Mentor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mentor

Samtidens största frågor och konstaktiviteter för ungdomar i fokus när Mentor och CFHILL öppnar ny utställning26.11.2021 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Stiftelsen Mentor ingår samarbete med konstgalleriet CFHILL i Stockholm och visar tillsammans utställningen Mentors som visar konstverk som reflekterar samtiden. I samband med utställningen sker en välgörenhetsauktion till förmån för Mentor. Bland auktionsobjekten finns verk av Charlotte Gyllenhammar, Martin Wickström, Lars Lerin och Liselotte Watkins.

Mentor Sverige håller årets största digitala skolevent20.10.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ungdomsorganisationen Mentor Sverige bjuder alla i högstadiet och gymnasiet till en inspirerande halvdag som sänds live på Youtube. Under Mentor Inspo Mega kommer några av Sveriges främsta artister, skådespelare och entreprenörer berätta om sina liv, karriärer och studieval. Mentor Sveriges grundare H.M. Drottning Silvia inleder dagen och artisten Dotter, skådespelaren William Spetz och pr-experten Lili Assefa Wolf är några av deltagarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum