Region Örebro län

Andra dödsfallet i covid-19 i Örebro län - avled på USÖ

Dela

Under tisdagen den 31 mars inträffade det andra dödsfallet i Örebro län till följd av covid-19. Personen vårdades på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset Örebro.

- Personen som var konstaterat smittad av covid-19 var i medelåldern och hade bakomliggande sjukdom. Vi lämnar inte några ytterligare uppgifter om patienten, säger Claes-Mårten Ingberg, chefläkare.

Region Örebro län kommer i fortsättningen inte att skicka ut pressmeddelanden med information om dödsfall till följd av covid-19. Vi hänvisar till information om antal avlidna som finns på Folkhälsomyndighetens webbsida.

Information om antal bekräftade fall och covidsmittade patienter som är inlagda på vårdavdelning och intensivvårdsavdelning i Region Örebro län, uppdateras kontinuerligt på regionens webbsida.

Kontakter

Bilder

Claes-Mårten Ingberg, chefläkare. Foto: Region Örebro län
Claes-Mårten Ingberg, chefläkare. Foto: Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum