Åklagarmyndigheten

Anhållne 17-åringen nu begärd häktad

Dela

Den anhållne 17-åringen, som är misstänkt för mordet på polismannen i Göteborg den 30 juni, har begärts häktad.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas i Göteborgs tingsrätt i morgon, söndag den 4 juli, klockan 10.00.

Kammaråklagare Ulrika Åberg kommer inte att ge några kommentarer före häktningsförhandlingen. Däremot finns hon tillgänglig för medias frågor vid tingsrättens entré då förhandlingen är avslutad.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Anhållandena hävda för de tre misstänkta för skottlossningen i Kristianstad5.8.2021 15:05:20 CEST | Pressmeddelande

Efter den skottlossning som inträffade i Gamlegården i Kristianstad i tisdags kväll greps och anhölls tre unga personer såsom skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för försök till mord på tre personer. Åklagare har under eftermiddagen i dag torsdag beslutat häva anhållandena för samtliga tre personer och försätta dem på fri fot. Åklagaren är tillgänglig för kort kommentar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum