Kungl. Patriotiska Sällskapet

Ann-Marie Skarp, VD för Piratförlaget, får Näringslivsmedaljen för framstående entreprenörskap

Dela

Den 25 april 2017 mottar Ann-Marie Skarp, VD och delägare i Piratförlaget, Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj – en belöning för framstående entreprenörskap. Medaljen överlämnas vid en högtidlig ceremoni av Kronprinsessan Victoria vid Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid på Riddarhuset. FN:s särskilda sändebud för Syrien Staffan de Mistura håller högtidstalet.

-Varje år tilldelas Näringslivsmedaljen ett mindre antal personer, som med ägarinflytande skapat och utvecklat företag – och därmed arbetat för ett bättre Sverige, vilket Kungliga Patriotiska Sällskapet gjort sedan 1772, då Gustav III skrev under stadgarna. Syftet med medaljen är att hedra mottagaren för ett långsiktigt betydelsefullt arbete samt att inspirera andra, säger ordförande Erik Norberg.

Sällskapet ger även bidrag till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning samt till sociala ändamål med ca 15 Mkr per år. Sällskapet delar också ut medaljer och hedersgåvor för bl a uppskattad arbetsinsats.

Ann-Marie Skarp om medaljen: – En stor överraskning! Jag känner mig hedrad och glad. Det betyder oerhört mycket och är en fin och positiv bekräftelse på det arbete mina medarbetare och jag lägger ner. Men det är förstås viktigt att betona att det är författarna som i stor utsträckning skapar förlaget, säger Ann-Marie Skarp

Motiveringen lyder: Ann-Marie Skarp skapade tillsammans med ett par framgångsrika författare Piratförlaget år 1999. Förmågan att hitta säljande författare och att långsiktigt bygga en utgivning har visat sig hållbar i en mogen och konkurrensutsatt bransch.

Idag arbetar tolv personer på förlaget och ett trettiotal författare är knutna till Piratförlaget.

Omsättningen senaste verksamhetsåret var 75 Mkr och ett tjugotal nya titlar utgavs under året.

Vad är förutsättningarna för framgångsrik bokutgivning?
– Vi har med en relativt liten organisation lyckats kombinera nytänkande med långsiktighet. Jag brukar själv alltid understryka att ordning och reda är en starkt underskattad framgångsfaktor, säger Ann-Marie Skarp.

2017 års mottagare av Näringslivsmedaljen – för framstående entreprenörskap
Anders Johansson, AJ produkter AB, Halmstad, tillverkar kontors- och lagerinredning samt industriprodukter 
Tobias Lindfors, StudentConsulting AB, Luleå, rekrytering och bemanning
Gunvor Munck, Smålandslogistik AB, Nybro, transport
Krister Olsson, Balticgruppen AB, Umeå, konglomerat
Erik Sellberg, Ragnsells AB, Jordbro, återvinning och avfallshantering
Sebastian Siemiatkowski, Klarna AB, Stockholm, betalningssystem
Ann-Marie Skarp, Piratförlaget AB, Stockholm, bokförlag

För ytterligare information kontakta Ann-Marie Skarp, 070-7145543, ann-marie@piratforlaget.se, Marianne Reuterskiöld, Ständig sekreterare vid Kungliga Patriotiska Sällskapet, 08-611 72 64, 070-36 77 646, marianne.reuterskiold@kungligapatriotiskasallskapet.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Kungl. Patriotiska Sällskapet
Kungl. Patriotiska Sällskapet
Eriksbergsgatan 12A
114 30 Stockholm

08 - 611 12 62https://kungligapatriotiskasallskapet.se/

Kungl. Patriotiska Sällskapet är sedan över 250 år en samlingspunkt för personer med engagemang i näringsliv, statsförvaltning, vetenskap och kultur. Gustav III skrev under stadgarna 1772.

Sällskapet förvaltar fonder på en halv miljard kr och delar årligen ut ca 15 Mkr i bidrag till forskning, utbildning och sociala ändamål.

Med Sällskapets medaljer premieras uppskattade arbetsinsatser och betydande gärningar. Med Näringslivsmedaljen uppmärksammas årligen nydanande insatser i näringslivet. 

Följ Kungl. Patriotiska Sällskapet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Patriotiska Sällskapet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum