Svenska Cykelförbundet

Anna Beck tog överlägsen andra raka temposeger i världscupen

Dela
På fredagen startade världscupstävlingarna i Oostende för svensk del, med tempolopp. Anna Beck bombade hem en solklar andra världscupseger i rad.

När det är hyfsat platt och det gäller att sitta i fartställningen och bomba på med hög smärttröskel handlar det allt som ofta om de t6vå senaste årens världsmästare,  Anna Beck och nu senast amerikanskan Clara Brown som vann i Kanada då hennes svenska konkurrent fanns hemma i soffan i Värmland och hade covid.

I Oostende var det aldrig något snack om saken. Anna var under halvtimmen på den för WC3 ovanligt långa tempobanan över 21 kilometer.

"Det är Annas favoritbana av de som körs internationellt. Det är en riktig 'tempokörarbana'. Fantastisk starkt och tryggt genomfört lopp av henne. Det syns på tiderna att hon fick ut allt i dag", säger förbundskaptenen Michael Lindgren spontant direkt efter loppet.

Senare under fredagen kör tandemparet med Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson, som inte kamperade ihop senast i Italien men var trea på VM i Kanada.

På söndagen är det dag för linjelopp och en ny dag i jakten på en andra svensk kvotplats på damsidan till Paralympics i Paris 2024. Sverige har i dagsläget kvalat in en damcyklist och en herrcyklist, men vill hemskt gärna åt en andra på damsidan.

Här kan ni följa VC-tävlingarna i Belgien med livetiming!

Text och foto: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Klyver i vita tröjan, Forssell fyra och Lundmark femma – fin dag i Estland för bägge landslagen28.5.2023 13:45:34 CEST | Pressmeddelande

Det blev en fantastisk fin svenskdag under lördagen i estländska Tartu. Herrarnas andra etapp i Tour of Estonia avslutades med att att det blev dubbelt svenskt i ungdomstävlingen genom Hjalmar Klyver och Hugo Lennartsson samt att Hugo Forssell var fyra på etappen. Därmed blev Sverige också tvåa i lagtävlingen. Svenska damlaget satte innan des verkligen färg på endagarsloppet.

Anna Beck och Louise Jannering är laddade inför viktig världscup i USA26.5.2023 13:45:11 CEST | Pressmeddelande

När Anna Beck och Louise Jannering jagar guld i USA individuellt är det faktiskt ännu mera en andra svensk kvotplats som ett lag. Sammanhållningen i det lilla paralandslaget är extremt fin. Banorna i Huntsville-Alabama där det först världscup i tempo 27 maj och linje två dagar senare ska passa bra. De har acklimatiserat sig för värmen – vankas 30 grader och sol under linjeloppet – genom cykling i bastu.

Kostnadsfritt för tävlingar på väg under 2023 – Svenska Cykelförbundet om regeringsbeskedet5.5.2023 13:09:11 CEST | Pressmeddelande

Regelverket för evenemang på statliga vägar har orsakat stora kostnader för ideella cykelföreningar. I dag fredag gav regeringen ett välkommet besked om att våra föreningar inte ska behöva betala för exempelvis omskyltning på statliga vägar i samband med motions- och tävlingslopp under 2023. Ett stort glädjebesked! Men frågetecken återstår för 2024 och framåt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum