Anna Cassel medskapare till Hilma af Klints mest kända målningar

Dela
Konstnären Anna Cassel (1860–1937) har lämnat ett förhållandevis blygsamt avtryck i konsthistorien – fram till idag. Den 15 februari kommer boken Anna Cassel: the Saga of the Rose där det blir tydligt att samarbetet mellan henne och Hilma af Klint var mycket djupare än vi tidigare känt till.

Ny forskning visar att Anna Cassel var medskapare till några av af Klints mest kända verk, bland annat den uppmärksammade serien Målningarna till templet. Den nya forskning som nu presenteras kan komma att skriva om konsthistorien.

– Hilma af Klint var inte ensam. I hennes anteckningsböcker är hon tydlig med att Anna Cassel hjälpte henne att skapa Målningarna till templet. Cassels bidrag till de här legendariska verken behöver utforskas mer, säger Daniel Birnbaum, som tillsammans med Kurt Almqvist varit redaktör för boken.

Anna Cassel: the Saga of the Rose kastar nytt ljus på Cassels konstnärskap och på hennes inflytande på den tidiga abstrakta konsten. Nästan ett sekel efter hennes bortgång kan vi för första gången ta del av det stora antal ockulta och andliga målningar som hon producerade.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bokförlaget Stolpe
Bokförlaget Stolpe
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.bokforlagetstolpe.com

Bokförlaget Stolpes vision är att ge ut Sveriges mest högkvalitativa fackböcker under devisen hantverk, bildning och skönhet.

Följ Bokförlaget Stolpe

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bokförlaget Stolpe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum