Järfälla Kommun

Ännu en yrkeshögskoleutbildning till Järfälla

Dela

Järfälla får den nya yrkeshögskoleutbildningen Marketing Automation Specialist. Det står klart när myndigheten för yrkeshögskolan redovisar vilka utbildningar som får starta 2019. Sedan tidigare finns även Bygglovshandläggare i kommunen, och den förnyas nu och blir kvar i Järfälla.

Järfälla har de senaste åren arbetat målmedvetet med att få fler yrkeshögskoleutbildningar till kommunen, något som nu ger resultat.

– Vi är väldigt glada över att utbildningsutbudet i Järfälla nu stärks ytterligare. YH-utbildningar ger tydligt resultat och är ett bevis på att bra matchning mot kompetensbehov på arbetsmarknaden är ett bra sätt att bidra till att fler Järfällabor kommer ut på arbetsmarknaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Rollen som marketing automation specialist innebär arbete med förändringen från traditionell marknads­föring och försäljning till automatiserade marknadsföringsinsatser baserat på data.

Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildning som kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Inom yrkeshögskolan är arbetsgivarna aktiva både när det gäller planering och genomförande av utbildningarna.

Utbildningarna i Järfälla anordnas av företaget Yrkesakademin i samarbete med Järfälla kommun.

Mer information

Per Eklind, utvecklingsledare, per.eklind@jarfalla.se, 070-002 72 86

Emma Feldman, kommunstyrelsens ordf, emma.feldman@jarfalla.se, 073-077 79 75

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum