Stockholms läns sjukvårdsområde

Ännu enklare för patienter att möta vårdcentralen

Dela

Vårdcentralerna som drivs i Region Stockholms regi samarbetar för att öka tillgängligheten och erbjuder videomöte med läkare varje dag året om klockan 7-21. Den första september byter tjänsten i appen Alltid öppet namn till Vårdcentral online.

Den uppskattade möjligheten att boka videomöte med läkare i appen Alltid öppet byter den första september namn från Husläkarmottagning online till Vårdcentral online. Namnbytet gör det ännu enklare för patienter att förstå vad tjänsten innebär. Målet är att göra vården ännu mer tillgänglig.

Bakom Vårdcentral online i appen Alltid öppet står alla vårdcentraler som drivs i egen regi av Region Stockholm. Genom att de regiondrivna vårdcentralerna hjälps åt att bemanna tjänsten kan de erbjuda hög tillgänglighet även när vårdcentralerna är stängda. Tjänsten Vårdcentral online erbjuder videomöte med läkare i appen Alltid öppet varje dag året om, klockan 7-21.

- Tillsammans kan vi erbjuda generösare öppettider än vad våra enskilda vårdcentraler klarar var och en för sig, säger Jeanette Skantz Holmberg, verksamhetschef för Vårdcentral online och Huddinge vårdcentral.

 Tryggare och smartare

Patienter som är listade på en regiondriven vårdcentral möter en kollega till sin ordinarie läkare i videomötet. Läkaren i videomötet arbetar efter samma rutiner och använder samma journalsystem. På så vis kan den ordinarie läkaren ta del av journalanteckningar och fortsätta behandlingen om det behövs. Det ger hög patientsäkerhet och innebär en trygghet för patienten. För den regiondrivna vården innebär det att resurserna används lite smartare.

- Om läkaren i videomötet bedömer att vården behöver träffa patienten kan läkaren skriva en remiss till patientens ordinarie vårdcentral, eller till annan vårdgivare om behovet finns. Vi hjälps åt kring patienten, säger Jeanette Skantz Holmberg.

 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.regionstockholm.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum