Lidl Sverige

Ännu mer Från Sverige hos Lidl

Dela

Nu är det extra fokus på Från Sverige-märkta produkter i Lidls butiker. Med kampanjen ”Handla utmärkt” lyfter Lidl sitt växande svenska sortiment, för att ge fler en möjlighet att utforska dagligvarukedjans produkter från Sverige.

Lidl har över 280 produkter med Från Sverige-märkningen i sortiment.
Lidl har över 280 produkter med Från Sverige-märkningen i sortiment.

Kampanjen genomförs i samarbete med märkningen Från Sverige och produkter med märkningen får en extra synlighet och extra skyltar under kampanjperioden. Produkter märkta med Från Sverige-märkningen är odlade, förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige.

- Vi vill visa fler personer att det går att handla bra produkter från Sverige av högsta kvalitet till bästa pris. Vi har exempelvis våra Från Sverige-märkta skorpor, Söderlimpa och vetemjöl. Även vårt matvete, vilket är jättebra substitut till ris, är väldigt populärt, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Produkter med svenskt ursprung ökar i Lidls sortiment. Cirka 32 procent av Lidls produkter i det fasta sortimentet var under verksamhetsåret 2020/21 från leverantörer baserade i Sverige. Samtidigt ökade antalet Från Sverige-märkta artiklar från 160 till 280 och antalet svenska kampanjartiklar har gått från 792 till 1105, en ökning med 39,5 %. Ökningen av antalet artiklar har skett bland annat på grund av satsningen Destination Lidl där dagligvarukedjan tagit in flertalet lokala matproducenter från alla Sveriges hörn. Genom Destination Lidl har Lidl sålt över 4,6 miljoner artiklar från svenska matproducenter sedan starten under andra kvartalet 2020.

- Vår förhoppning är att fler ska upptäcka vårt växande svenska sortiment. Vi plockar löpande in fler produkter med Från Sverige-märkning och fler produkter från lokala matproducenter. Ett arbete vi är väldigt stolta över, säger Robert Stekovic.

Det här är Från Sverige-märkningen
Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige gör det enklare att hitta mat, dryck och växter som producerats i Sverige och lever upp till märkets kriterier. Huvudprinciperna för märkningen är att den ska möta konsumentens förväntningar och att råvaran och produktionen ska vara svensk.

Det finns två förtydligande märken: Kött från Sverige som används på kött och charkuterier och Mjölk från Sverige som används på mejerivaror och ost. De tre märkena har samma kriterier att leva upp till.

Kontakter

Bilder

Lidl har över 280 produkter med Från Sverige-märkningen i sortiment.
Lidl har över 280 produkter med Från Sverige-märkningen i sortiment.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige bidrar till enklare mätning av kolhalten i jorden18.10.2021 10:30:00 CEST | Pressmeddelande

För snart ett år sedan valde Lidl Sverige att satsa 11 miljoner kronor på fem projekt inom ramen för Lidl Future Iniatives Hållbarhetsakuten. Ett av projekten, som drivs av företaget Inkonova, fokuserar på utvecklingen av mer kostnadseffektiva metoder för att mäta kolhalten i jorden. Hållbarhetsakuten bidrog med två miljoner kronor till projektet som Inkonova genomför i samarbete med forskningsinstitutet Rise, Hushållningsällskapet, Svensk Kolinlagring och Fjällbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum