Solna Stad

Antikrundan besöker Solna på jubileumsturné

Dela

För första gången någonsin kommer Antikrundan till Solna. Söndagen den 26 augusti spelas programmet in vid Koppartälten i Hagaparken. Programmet firar 30-årsjubileum i år, vilket sammanfaller med Solna stads 75-årsfirande.

– Det känns extra roligt att få välkomna jubilaren Antikrundan för första gången till Solna just i år, när vi fyller 75 år som stad, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Koppartälten blir en av sex platser som får besök av Antikrundans 30-årsturné. Knut Knutson, Richard Thunér, Bo Knutsson, Eva Seeman och de övriga antikexperterna kommer att möta alla solnabor och andra som vill få sina gamla föremål värderade, i Hagaparken söndagen den 26 augusti klockan 12.00 till 18.00.

– Vi är oerhört glada att få besöka Solna och Koppartälten! Koppartälten är ju en unikt vacker miljö på historisk mark. Med den stora gårdsplanen utanför, kungliga och kulturhistoriska byggnader i hela parken och närheten till vatten känns det fantastiskt att vi får lov att spela in programmet i Hagaparken! Vi hoppas på en solig söndag med många besökare och spännande föremål, säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan sedan 2008.

Två heltimmesavsnitt från Solna

Den nya säsongen av Antikrundan kommer att sändas i början av 2019, och det blir två heltimmesprogram från Solna. Varje vecka tittar ungefär 1,5 miljoner svenskar på programmet, som 2009 vann TV-priset Kristallen för Årets Bästa Livsstilsprogram.

Bilder

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum