Svenska Ishockeyförbundet

Anton Lander, Timrå IK vald till Årets Forward

Dela
Timrå IK:s lagkapten och förstecenter Anton Lander har utsetts till Årets Forward av Kamratföreningen Hockeyjournalisterna. 32-årige Lander kom inför den här säsongen hem till sin moderförening efter 13 år i andra ligor.

Han var början till Timrå IK:s jättesatsning inför den här säsongen. Meningen var att klubben en gång för alla skulle bli etablerad i SHL, en toppklubb.

Förväntningarna infriades.

Anton Lander har varit strålande hela säsongen och när grundserien gjorde bokslut efter 52 omgångar var Timrå femma i tabellen.

Motiveringen till Årets Forward lyder så här:

"En komplett forward, en lojal lagspelare och en ledare som lagkapten. Tänker hockey på rätt sätt och en enormt duktig tekare."

Anton Lander spelade 51 av de 52 omgångarna. Det blev totalt 32 poäng, varav 12 mål. Före honom i poängligan i Timrå var Jonathan Dahlén och efter Emil Pettersson. De här tre bildade också Timrås förstakedja, en ytterst framgångsrik sådan.

Det lyste kring Anton Landers spel i vinter. Det märktes verkligen att cirkeln nu var sluten efter tretton säsonger och att han var åter där han hör hemma.

- Hur kul som helst att spela i moderklubben igen, säger Anton. Självklart kul att själv uppmärksammas, men det är laget jag alltid sätter i förgrunden. Att lyckas i moderklubben på det här sättet som den här säsongen är något jag drömt om.

Anton Lander gjorde sin första säsong för Timrå redan som 16-åring. Då gjorde han bl a det avgörande målet som sköt Timrå IK till slutspel.

Och nu när han är tillbaka gick Timrå till slutspel igen för första gången sedan 2010.

Här hittar du de tidigare pristagarna >

Nyckelord

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum