Socialdemokraterna

Årets Anna Lindh pris: Afghanska kvinnor uppmärksammas

Dela
2022 års Anna Lindh pris går till de afghanska kvinnorna Jamala Afghani och Najwa Alimi för deras modiga och viktiga arbete. Båda har tvingats fly från Afghanistan. Jamala Afghani har grundat och leder flera afghanska organisationer för flickors utbildning och kvinnors rättigheter. Najwa Alimi är journalist och arbetar för att lyfta fram kvinnors situation i Afghanistan.

– Jamala och Najwa får priset för sitt modiga och imponerande arbete för mänskliga rättigheter för afghanska flickor och kvinnor, säger Lena Hjelm-Wallén, ordförande i Anna Lindhs Minnesfond.

Bådas kamp bedrivs i hög grad i Anna Lindhs anda. Prissumman är 50 000 kronor till vardera och kommer att delas ut vid en ceremoni i Stockholm den 16 juni 2022.

Anna Lindhpriset delas ut årligen sedan 2004 till minne av Anna Lindh, som avled 2003. 

Minnesfondens styrelse består av Lena Hjelm-Wallén, ordförande, Magdalena Agrell, Ellinor Eriksson, Ann Linde, Dan Svanell, Karl-Petter Thorwaldsson och Lennart Weiss.

För ytterligare information:

Lena Hjelm-Wallén, 070-598 22 14, www.annalindhsminnesfond.se

Bilder

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum