Stockholms stad

Årets lärare finns i Husby och ger varje elev det lilla extra

Dela

Anna Rydberg, lärare på Husbygårdsskolan, har utsetts till årets lärare i Stockholms stad. Hon har arbetat på Husbygårdsskolan i mer än 20 år och hyllas nu för sin strukturerade undervisning, förmåga att skapa goda relationer och för att hon ”ger varje enskild elev det lilla extra”.

Anna Rydberg. Foto: Rodrigo Paras
Anna Rydberg. Foto: Rodrigo Paras

Anna Rydberg gläds åt att få utmärkelsen ”Årets lärare i grundskolan” men framhåller samtidigt att det känns lite konstigt. Hon vill betona att det är viktigt att samarbeta.

- Utmärkelsen är rolig att få och blir ett slags kvitto på att vi jobbar bra tillsammans på skolan. Pedagogiska diskussioner, utbildningar och ett öppet klimat har lett till detta, säger Anna Rydberg.

Vill göra nytta och skillnad i Husby 

Anna Rydberg började arbeta på Husbygårdsskolan för mer än 20 år sedan. Hon önskar nu att utmärkelsen ska kunna bidra till att både elever och vårdnadshavare känner stolthet över sin skola i Husby.

- Jag hoppas också att elever och vårdnadshavare fortsätter att känna sig trygga på skolan och har fortsatt tilltro till vår verksamhet, säger Anna Rydberg.  

Prisutdelningen ägde rum på konferensen Leda lärande.  Ett lärarlag på samma skola hyllades även som Årets lärarlag i grundskolan. 

Motiveringen för Årets lärare 2021 grundskolan 

Anna Rydberg – Husbygårdsskolan 

Anna har ägnat hela sin 20 år långa lärarkarriär åt eleverna i Husbygårdsskolan År efter år skapar hon ett skolklimat med trygga och bekräftade elever och klasser.  

Tack vare det trygga skolklimat och den goda undervisning som Anna skapar, ges varje elev goda förutsättningar att lära och utvecklas. Anna ger varje enskild elev det lilla extra. Med hjälp av hennes strukturerade undervisning och det utmärkta lärarledarskap hon besitter, når hennes elever goda kunskapsresultat.   

Anna bygger snabbt goda relationer till sina elever och har höga förväntningar på att de alltid ska delta och göra sitt bästa. Anna skapar välfungerande samarbetsformer med elevernas vårdnadshavare och har uttalade förväntningar på att de ska vara delaktiga, ta del av information från skolan och barnets skolarbete. 

Den stolthet hon känner för yrket lyser starkt när hon uttrycker ”Det känns viktigt att jobba i det här området. Här kan jag göra nytta och skillnad på riktigt!” 

Stockholms stads lärare och rektorer i siffror 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasier.    

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.   

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasier.   

Det finns cirka 140 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns 28 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasier.     

Det finns cirka 370 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.   

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasier.    

Fakta om utmärkelsen 

Stockholms stad delar ut utmärkelser till årets lärare, årets lärarlag, årets rektorer och årets biträdande rektorer. Prisutdelningen ägde rum på konferensen Leda lärande.      

Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna årets lärare och årets lärarlag. Rektor och biträdande rektor nomineras av närmsta chef. Juryn består av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Lee Orberson, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör.     

Prissumman fastställs varje år och delas ut till skolan för att användas till professionsutveckling för vinnaren. Årets prissumma till Årets lärare, Årets rektor och Årets biträdande rektor är 10 000 kronor och ska användas till professionsutveckling.   

Foto: Rodrigo Paras

Kontakt: Anna Rydberg, lärare, telefon 08- 508 45 602 och anna.rydberg@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Anna Rydberg. Foto: Rodrigo Paras
Anna Rydberg. Foto: Rodrigo Paras
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum