Stockholms stad

Årets lärare finns i Solberga

Dela

Fredrik Bring, lärare på Solbergaskolan, har utsetts till årets lärare i Stockholms stad. Han hyllas av juryn för att han ständigt letar "efter nya historier att berätta och kopplar dem till styrdokumenten utifrån olika perspektiv".

Fredrik Bring, Solbergaskolan, är en av cirka 6800 lärare på Stockholms stads grundskolor. Han utsågs nyligen till årets lärare för årskurserna 4-6.
Fredrik Bring, Solbergaskolan, är en av cirka 6800 lärare på Stockholms stads grundskolor. Han utsågs nyligen till årets lärare för årskurserna 4-6.

Fredrik Bring är SO-lärare och använder sig av dramapedagogik. Eleverna spelar teater under lektionerna, efter Fredriks regi och utifrån historiska skeenden.

- Jag är oerhört hedrad över att ha fått den här utmärkelsen. Det känns som ett bevis på allt det jobb man har lagt ned. Nu känner jag ännu större motivation för att skapa ännu bättre lektioner, där jag vill variera min undervisning ytterligare. Samtidigt vill jag säga att det känns lite konstigt att tävla om årets lärare. Jag har fantastiska arbetskamrater som alla undervisar på sitt sätt och som också lyckas fånga elevernas intresse och utveckla deras kunskaper, säger Fredrik Bring. 

Stockholms stad delade nyligen ut utmärkelsen Årets lärare i flera kategorier. Fredrik Bring fick utmärkelsen i kategorin ”Årets lärare för årskurserna 4 – 6”. Prissumman är 10 000 kronor och delas ut till Solbergaskolan för att användas till kompetensutveckling för vinnaren.

Motiveringen

Fredrik letar ständigt efter nya historier att berätta och kopplar dem till styrdokumenten utifrån olika perspektiv. 

Med sitt sätt att berätta och iscensätta historierna tillsammans med sina elever, får han eleverna att delta aktivt i undervisningen och nå målen. 

Fredrik arbetar med trygghet och skapar goda relationer med eleverna både i och utanför klassrummet vilket gynnar elevernas kunskapsutveckling. 

Genom sitt projektinriktade arbetssätt bidrar Fredrik till ämnesövergripande samarbete med kollegor och elever på Solbergaskolan.

Fakta om utmärkelsen

Stockholms stad delar varje år sedan 2014 ut utmärkelser ut till årets lärare, årets lärarlag, årets rektorer och årets biträdande rektorer. Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna. Juryn består av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Lee Orberson, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör.

Fler vinnare i fler kategorier presenteras inom kort.

Fakta om lärare i Stockholms stad

Ungefär 8 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasier.

Det finns cirka 6 800 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 500 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasier.

Kontakt: Fredrik Bring, lärare, Solbergaskolan, telefon 08-508 216 36 och e-post fredrik.bring@edu.stockholm.se

Mer om Fredrik Bring i senaste numret av tidningen LÄRA 

Mer om Solbergaskolan

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Fredrik Bring, Solbergaskolan, är en av cirka 6800 lärare på Stockholms stads grundskolor. Han utsågs nyligen till årets lärare för årskurserna 4-6.
Fredrik Bring, Solbergaskolan, är en av cirka 6800 lärare på Stockholms stads grundskolor. Han utsågs nyligen till årets lärare för årskurserna 4-6.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum