Umeå kommun

Årets mäktigaste blockparty är tillbaka på Väven - Mästerbotten #2!

Dela

RANDOM BASTARDS & HOOPDIGGAS är tillbaka på Väven efter fullt hus i fjol. 2018 bjuder de kreativa kollektiven tillsammans med Tiljan AB och Umeå kommun på två välfyllda kvällar med konserter & klubb, pop up-butik, vernissage och workshops.

Foto: Erikbyerik
Foto: Erikbyerik

Uppladdningen har redan börjat och under hela april kommer Random Bastards fira in våren med #storspovsmånad - varje vecka släpps nya releaser från artisterna. Det innebär massor av musik att se fram emot på scen under Mästerbotten #2.

- Förra årets Mästerbotten började som ett spännande test, att lyfta in ett hiphop-blockparty på Väven. Med facit i hand kan vi konstatera att det slog alla våra förväntningar. Efter det kändes det som en självklarhet att göra det igen och ta Mästerbotten till nästa nivå säger Anna Axelsson, Tiljan AB.

Festen har inför andra omgången vuxit sig ännu större och kommer den här gången att vara uppdelad på två kvällar. Fredagen tillägnas ungdomar upp till 18 år och lördagen går all-in för alla över 18 år.

-Vi har tagit till oss av publikens önskemål från ifjol och gör två exklusiva kvällar för respektive målgrupp, så att alla ska få en fullmatad kväll, oavsett ålder säger Shauna Adams, programproducent kultur, Umeå kommun.

Fler nyheter för i år är artisternas önskan att dela med sig av sin kunskap och kärlek till hiphopen genom att låta Umeås unga bli en del av Mästerbotten.

–Tanken med workshopveckan är att involvera kids som är hungriga på hiphop, och som längtar efter ett forum att uttrycka sin musik i. Vi kommer tillsammans med dom sätta ihop en stor konsert och framföra den som warmupakt innan Mästerbotten showen. Vi vill ge dom samma förutsättningar som oss själva för att va kreativa och uttrycka sig på scen. (Cleo)

-Det finns ofta en tro på att man måste ha en stor uppbackning av skivbolag och människor inom branschen för att kunna lyckas i musikbranschen. Vi vill under den här veckan visa och ta fram potentialen som redan finns hos deltagarna och med det också spräcka hål på den branschmyten. Man har möjlighet att göra vad som helst med sin musik, bara man faktiskt börjar och det är det den här veckan är till för. (broder john)

Tillsammans utlovar de stolt årets största och mäktigaste blockparty i Norrland - Biljetter ute nu!!

Citat artister:

- Om bara en enda ung besökare på Mästerbotten går därifrån med pepp på att själv göra musik, skapa konst, då har vi lyckats. (Marc Strömberg)

- Vi vill visa på hur stor och levande hiphopkulturen är i Umeå!
Och för varje år vill vi steppa upp och göra festen lite större, tills vi om några år på riktigt har Sveriges största hiphopfestival i Norrland. (Fricky)

▼ LIVE ▼

Fricky

Jëlly

Cleo

Broder John

Ayla

Gonza-Ra

Beri

Trainspotters

Fridlyst

Academics

+ hemliga gäster

▼ DJS ▼

Eka Scratch

Broke 'n Tipsy

Chefen

Hoopdiggas

+ fler DJs

▼ VERNISSAGE ▼

Ebba Lange

INFORMATION

▼ MÄSTERBOTTEN LIVE - Massiv line-up med artister från Random Bastards & Hoopdiggas + vänner, ihopsatt till en exklusiv show.

Konserten hålls båda kvällarna: fredag 27 april för de under 18 år, lördag 28 april för 18 år och över. Separata biljetter, mer info nedan.

▼ MÄSTERBOTTEN KLUBB - På lördagen förvandlas Fika! till nattklubb och våra bästa DJs håller dansgolvet varmt hela natten. Nytt för i år är antalet barer både i Fika! samt bredvid stora scenen för att minska köerna.

▼ POP UP-BUTIK - Samlad shop med kläder från Random Bastards, Hoopdiggas, artisternas egna merch samt lokala märken. Denna unika butik kommer att finnas i Vävens lokaler mellan den 24-28 april.

▼ WORKSHOPVECKA - 23-27 april hålls workshops under kvällstid. Fokus kommer ligga på att sätta ihop en show tillsammans under handledning av Cleo och Broder John. Showen framförs på stora scen som förband till Mästerbottenkonserten på fredagen.

Om du är intresserad av att delta i workshopveckan krävs en del förkunskap, mer info om anmälan dyker upp snart.

▼ VERNISSAGE - Fika kommer huseras av ingen mindre än Ebba Lange och hennes fantastiska kreative sinne. Konstnären som b.la står bakom Hoopdiggas senaste lookbook. Se här: https://www.facebook.com/hoopdiggas/videos/813383718866341/

PROGRAM & BILJETTER

27 April (under 18 år)

20:00 Dörrarna öppnar, DJs, pop up-butik, vernissage

21:00 Workshopdeltagare - LIVE

22:00 MÄSTERBOTTEN - LIVE

23:30-00:00 DJs

28 April (18 år och upp)

20:00 Dörrarna öppnar, DJs, pop up-butik, vernissage

Kl 22:00 JËLLY - LIVE

Kl 22:45 MÄSTERBOTTEN - LIVE

kl 00:30-02:00 DJs & klubb 

Biljetter finns att köpa i Kulturreceptionen på Väven, via Vaven.se samt Tickster.com

För mer information:
Shauna Adams
, programproducent, kultur, Umeå kommun, 072-571 02 83
Anna Axelsson, Tiljan – anna@tiljan.se, 070-695 50 28

Nyckelord

Bilder

Foto: Erikbyerik
Foto: Erikbyerik
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum