Svenska Friidrottsförbundet

Armand Duplantis satte nytt världsrekord i stavhopp

Dela
Vi har återigen ett nytt världsrekord i stavhopp. Sent på lördagskvällen den 25 februari hoppade Armand Duplantis 6.22 på stavhoppsgalan All Star Perche i Frankrike och höjde därmed det egna världsrekordet med en centimeter.

6.22, det är det nya världsrekordet i stavhopp som Armand Mondo Duplantis slog på stavhoppsgalan All Star Perche. Han tog höjden i tredje och sista försöket och fick då på ett hopp med marginal kvar till ribban. Hoppet var en centimeter högre än hans tidigare världsrekord som han satte i VM-finalen i Eugene i somras. Kvällens hopp är 23-åriga Mondo Duplantis sjätte världsrekord i karriären.

Det var väldigt passande att det var just i franska Clermont-Ferrand som det nya världsrekordet sattes. Det är nämligen Renaud Lavillenies egna stavhoppsgala. Lavillenie som har varit en stor förebild för Mondo, som hyllade sin idol under intervjun efter världsrekordshoppet.

– Jag skulle inte göra ett sådant här hopp, jag skulle inte vara här om det inte var för Renault, sa en tagen Armand Duplantis.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum