Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Årsredovisning fastställd för Svenskt Ambulansflyg

Dela
Fullmäktige för Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg, KSA har beslutat att godkänna årsredovisning och att bevilja styrelsen ansvarsfrihet.

Revisorerna har riktat kritik och en anmärkning mot styrelsen för bristande ordning och styrning av KSA. Fullmäktigeledamöterna konstaterar att nuvarande styrelse har säkrat att förbundet har nya och bättre förutsättningar för både styrelse och fullmäktiges att utföra sitt uppdrag.

Fullmäktige beslutade även att samlas till ett extra sammanträde senast augusti 2021 för uppföljning av en behovsanalys och förslag på åtgärder.

– Styrelsen har tydliga förväntningar på den nya ledning för KSA, som vi bedömer har goda förutsättningar att de ska bli uppfyllda. Det är bra att vi ses tidigare än ordinarie fullmäktigesammanträde i november, säger Ola Karlsson, styrelseordförande för Svenskt Ambulansflyg och oppositionsråd, Region Örebro.

Uppdrag från styrelsen

Vid sammanträdet fick tf förbundsdirektör Anders Sylvan, en möjlighet att presentera sig och det uppdrag som han har tilldelats av styrelsen att genomföra: kvalitetssäkring av beredningsprocessen, säkra en robust organisation som är ändamålsenlig och kostnadseffektiv, verka för ökad öppenhet och transparens, stärka samarbetet med Sveriges samtliga regioner, stärka styrelsens och fullmäktiges förmåga till kontroll och styrning och därmed fullfölja verksamhetsstart enligt plan under slutet av 2021 och början av 2022.

Anders Sylvan beskriver att Svenskt Ambulansflyg är en fin nationell resurs som kommer vara en del i utvecklingen av framtidens sjukvård. Det visar inte minst året med pandemin och utveckling runt nationell omlokalisering av högspecialiserad sjukvård.

Bakgrund Anders Sylvan

Anders Sylvan har lång erfarenhet som ledare av stora offentliga organisationer, exempelvis landstingsdirektör för Västerbottens län och som regiondirektör i Västernorrland. Anders Sylvan besitter även specialistkunskap om sjukvård, vilket är ett annat kärnuppdrag för KSA som utförs i nära samarbete med regionerna.

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg summerar 202227.3.2023 16:10:40 CEST | Pressmeddelande

Under 2022 utförde Svenskt Ambulansflyg uppdrag vid 39 av Sveriges drygt 40-tal flygplatser och vid 28 flygplatser i andra länder. Uppdragen har utförts åt Sveriges samtliga regioner. Dominerande volymen uppdrag är normaltransporter. Transporter är både planerade och akuta och utförs med ordinarie besättning och med specialteam. Det handlar om flera tusen patienter som har fått hjälp att komma till rätt sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum