Bingolotto

Artister på dubbla scener

Dela
Ett tvillingpar. Två artister. På scen och plan. – För oss är musik och fotboll livet, säger Marcus Gunnarsen, som tillsammans med brorsan Martinus, besöker BingoLotto i årspremiären.
Foto Sandra Thorsson
Foto Sandra Thorsson

I höstas tog Mosjöen steget upp i norska division 3. Två av hjältarna i det blåvita gänget var ett par unga herrar som vanligtvis lockar miljonpublik i helt andra sammanhang.

Marcus svarade för 22 mål på 18 matcher i sin offensiva roll.

Martinus såg till att ha ordning på defensiven i egenskap av försvarsspelare. 

– Vi älskar att spela fotboll och har gjort det sedan vi var små, säger de båda.

Att två artister av internatinonellt snitt även löser att spela seriefotboll på relativt hög nivå får betraktas som unikt. 

Då BingoLotto har lördagspremiär i Sjuan 7 januari finns det båda med som gäster.

– Det ska bli spännande. Vi ska sjunga och snacka lite. Det blir en fin start på året. Jag har förstått att BingoLotto är stort i Sverige och bidrar med mycket pengar till föreningslivet, berättar en musikalisk skyttekung.

2023 väntar en Europaturné för två av Skandinaviens hetaste artister. Dessutom seriespel med Mosjöen IL, beläget mellan Trondheim och Bodö Glimt och bildad redan 1892.

– Det kommer ju att bli en hel del resande för vår del, men vi ska vara med och träna och spela så mycket vi hinner. Vi har exempelvis kört ett pass i dag, säger Martinus på det nya årets andra dag.

De växte upp med 90-talsgiganten Rosenborg som favoritlag på hemmaplanen Lerkendal. Internationellt är det två brittiska gäng som har deras sympatier.

– Manchester United, säger Marcus.

– Chelsea, fortsätter Martinus.

Sålunda inte Erling Braut Hyland i Manchester City eller Martin Ödegård i Arsenal, två av de hetare spelarna i fotbollsvärlden för tillfället och bidragande till att Norge just nu är bättre än Sverige även i fotboll.

Marcus:

– Är det så? Sedan vore det ju kul att vi tog oss till ett mästerskap också, att vi blev lika bra i fotboll som på skidor. Sedan förstår jag att han valde City. Hans pappa (Alf Inge) spelade ju där. Förresten hyllade väl Håland er Ibrahimovic som sin stora förebild.

Nu är det naturligtvis musiken som är det stora i livet för två 20-åringar som slog igenom då de som tioåringar vann Melodi Grand Prix Junior med ”To dråper vann”. Albumet ”Hei”med megahiten ”Elektrisk”, är den platta som genom tiderna legat längst på norska topp 10-listan med sina 66 veckor.

i dag har bröderna miljontals anhängare som alla förenas i fancluben ”MMers”.  

Efter BingoLotto får vi se Marcus och Martinus i den svenska melodifestivalen. I omgång 3, 18 februari i Lidköping, deltar duon med ”Air”, som de varit med och skrivit själva.

Några veckor senare ska de möjligen försöka få till en säsongspremiär med ett nyblivet division 3-gäng.

Musik och fotboll är ju trots allt livet.

Nypremiären sker lördag 7 januari, 18.00–20.00 i TV4:s systerkanal Sjuan och i TV4 Play.

Läs mer om Bingolottos nypremiär i Sjuan här: 

https://via.tt.se/pressmeddelande/nypremiar-for-lordagsnoje-med-bingolotto?publisherId=1791401&releaseId=3337334

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Sandra Thorsson
Foto Sandra Thorsson
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Visste du att Folkspel är en ideell och politiskt obunden organisation, med 72 riksorganisationer som medlemmar? Vi är helt enkelt föreningslivets eget lotteribolag och drivs helt utan privata vinstintressen. Allt överskott går tillbaka till Sveriges fantastiska och unika föreningsliv. 

Sedan starten 1991 har 17 miljarder kronor gått tillbaka till våra medlemmar. Det är medel som vi vet gör en enorm nytta, såväl för samhället som alla verksamheter runt om i landet. Det är den nyttan som driver oss framåt.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum