Åklagarmyndigheten

Åtal för flera rån mot ungdomar i Stockholm

Dela

Åklagaren har väckt åtal mot sex ungdomar misstänkta för att ha rånat tio jämnåriga pojkar i centrala Stockholm. Assistentåklagare Maximillian Berg Molin är tillgänglig i eftermiddag för media.

I november 2018 rånades tio ungdomar i centrala Stockholm. Sex jämnåriga har i dag åtalats misstänkta för rån. En av gärningsmännen åtalas också för övergrepp i rättssak eftersom han misstänks för att vid fyra av råntillfällena ha hotat flera målsäganden att söka upp dem om de polisanmälde händelserna.

- Tack vare att målsägandena snabbt efter händelserna anmälde vad som hänt kunde polisen säkra teknisk bevisning och övervakningsfilmer. Den bevisningen har varit avgörande för mig för att kunna väcka åtal, säger Maximillian Berg Molin.

Målnummer i Stockholms tingsrätt B 16244-18

Kontakt

Assistentåklagare Maximillian Berg Molin vid City åklagarkammare i Stockholm är tillgänglig för media per telefon 010-562 52 19 i dag den 28 maj kl. 15-16.30.

Utredaren Daniel Danial vid lokalpolisområde Skärholmen, är tillgänglig för media under dagen per telefon, 010-564 23 98.  

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum