Åklagarmyndigheten

Åtal för försök till mord i tre fall i Eksjö

Dela

Åklagaren har i dag den 3 december väckt åtal i ett ärende om försök till mord i tre fall den 15 augusti 2019 i Eksjö. Åklagaren är tillgänglig för media.

På morgonen den 15 augusti 2019 larmades polis och ambulans till en adress i Eksjö. På platsen påträffades en kvinna och två barn svårt skadade. Senare under samma dag kunde en man gripas och han häktades av Eksjö tingsrätt den 16 augusti 2019 på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall.

Mannen åtalas nu för försök till mord på de tre personerna och dessutom för våldtäkt, stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning. Den misstänkte har förnekat samtliga gärningar.

– Den misstänkte har medgett att han varit på platsen men att det varit andra okända gärningsmän som skadat målsägandena. Vi har under förundersökningen inte funnit något stöd för den versionen, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Åtalet har lämnats in till Eksjö tingsrätt. Stämningsansökan och förundersökningsprotokoll kan begäras från tingsrätten.

Tingsrättsförhandlingen är planerad att påbörjas fredag den 6 december 2019 och fortsätter under följande vecka.
 
Tingsrättens målnummer: B 1465-19.

Kontakt

Kammaråklagare Kristoffer Clausen är tillgänglig för media i dag kl. 11–15, 010-562 59 88.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i uppmärksammat ärende om flickas död i Norrköping23.10.2020 08:14:40 CESTPressmeddelande

I januari 2020 hittades en flicka, född 2016, död i sitt hem i Norrköping. Norrköpings tingsrätt dömde den 6 augusti flickans mamma till fängelse i ett år och nio månader för vållande till annans död. Åklagaren överklagade domen till hovrätten och ansåg att påföljden borde bli strängare. Ännu har hovrätten inte meddelat när det blir rättegång. En ny skrivelse har nu inkommit i ärendet och en åklagare kommer att inhämta upplysningar om socialnämndens handläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum