Åklagarmyndigheten

Åtal för grovt artskyddsbrott m.m.

Dela

En man har åtalats vid Lunds tingsrätt för grovt artskyddsbrott, brott mot djurskyddslagen, smuggling och djurplågeri. Åklagaren är tillgänglig för media i morgon torsdag den 21 januari.

En man åtalas för att han under flera års tid bland annat har smugglat, köpt, sålt och förvarat djur utan tillstånd. Ytterligare en man åtalas för inblandning i några av brotten.

– Jag menar att huvudmannen drivit en illegal djuraffär där han systematiskt under flera års tid har handlat med hotade och skyddade djurarter såsom ormar och ödlor. Det har dessutom varit fråga om vanvård, säger kammaråklagare Christer Forssman vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1575-18.

Kontakt

Kammaråklagare Christer Forssman är tillgänglig för media på telefon i morgon torsdag den 21 januari kl. 13-15. På grund av arbetsanhopning har han inte möjlighet att svara i telefon innan dess.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum