Åklagarmyndigheten

Åtal för matchfixning

Dela

Fyra personer åtalas för bland annat givande och tagande av muta i samband med två ärenden om matchfixning inom svensk fotboll.

Det första fallet handlar om en spelare i ett lag i fotbollens division 3 Södra Götaland som vid sex tillfällen under april till augusti 2019 tagit emot mutor från en person som lagt vadhållningsspel på förlust för det laget. Spelaren åtalas för tagande av muta och den andra personen för givande av muta. Bägge åtalas för brott mot spellagen.

Den andra delen handlar om en match i Allsvenskan i maj 2019 där en spelare i Elfsborgs IF fick en varning under en match.

– Strax efter matchen fick spelaren låna en större mängd pengar av personer som lagt vadhållningsspel på att han skulle få en varning i den matchen, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Staffan Edlund vid Riksenheten mot korruption.

Den allsvenska spelaren åtalas för tagande av muta och två personer för givande av muta. Samtliga åtalas för brott mot spellagen.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 404-20.

Kontakt

Kammaråklagare Staffan Edlund är tillgänglig för media kl. 13-14 i dag den 2 december, 010-562 53 72.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum