Åklagarmyndigheten

Åtal för mord och brott mot griftefriden i Kramfors

Dela
Senior åklagare Christina Edlund Nilsson har i dag tisdag väckt åtal vid Sundsvalls tingsrätt mot en 46-årig man som varit häktad sedan den 18 oktober 2022 misstänkt för bland annat mord på en 25-årig kvinna i Kramfors kommun. Åklagaren är tillgänglig på telefon i dag.

Det var den 10 oktober förra året som en 25-åring kvinna anmäldes försvunnen från sin bostad då hennes familj utan framgång försökt få kontakt med henne. En förundersökning om misstänkt människorov inleddes den 12 oktober 2022.

Efter ett omfattande utredningsarbete hittades kvinnan avliden i ett större skogsområde i Kramfors kommun den 18 oktober.

– Polisen har genomfört ett gediget utredningsarbete och jag anser mig ha en tydlig bild av händelseförloppet. Utredningen talar för att den avlidna 25-åringen och den misstänkta 46-åringen haft en relation till varandra som i vissa delar varit konfliktfylld, säger senior åklagare Christina Edlund Nilsson.

Huvudförhandlingen i målet beräknas starta i tingsrätten den 3 april och förväntas hålla på i fyra dagar.

Målnummer i Sundsvalls tingsrätt: B 2652-22.


Se tidigare pressmeddelande i ärendet 17/10 2022.

Kontakt

Senior åklagare Christina Edlund Nilsson är tillgänglig för media på telefon i dag tisdag den 21 mars kl. 11–11.30 på 010-562 64 30.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum