Åklagarmyndigheten

Åtal för omfattande sexualbrott i Värmland

Dela
En man åtalas i dag för 13 fall av våldtäkt, 10 fall av köp av sexuell tjänst och flera bedrägeribrott mot sammanlagt 26 olika kvinnor. Åklagaren är tillgänglig för media.

Under första halvåret 2021 fick polisen in en anmälan om att en kvinna blivit drogad och våldtagen samt en anmälan om att två kvinnor som sålt sex inte fått betalt. Viss utredning ledde till att samma man kunde misstänkas i båda ärendena.

– Kvinnorna hade kontaktats av mannen via Sugardating och kort efter den första kontakten hade mannen bokat och betalat tågbiljetter till kvinnorna. De hade sedan träffat honom i hans hem i västra Värmland, säger kammaråklagare Barbro Brännlund som varit förundersökningsledare.

Vidare utredning visade att mannen bokat och betalat tågbiljetter till ett stort antal kvinnor. Polisen lyckades identifiera och komma i kontakt med många av de kvinnor som besökt mannen.

– Uppgifterna som kvinnorna lämnade i förhör var i stort sett identiska om mannens tillvägagångssätt. Han utgav sig för att vara en annan person än den han är och lovade en hög ersättning för sällskap. Kvinnornas uppgifter om besöken ledde till att fler anmälningar om olika brott upprättades, säger Barbro Brännlund.

Åtalet omfattar endast en del av alla de kvinnor som kontaktats i utredningen.

Målnummer i Värmlands tingsrätt: B 4272-21.

Kontakt

Kammaråklagare Barbro Brännlund, 010-562 66 70, tillgänglig i dag tisdag den 3 maj.

Den som önskar fysisk intervju med åklagaren kan anmäla detta till kommunikation@aklagare.se. Intervjuerna kan hållas från ca 11.30.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum