Åklagarmyndigheten

Åtal för synnerligen grovt vapenbrott i Skärholmen

Dela

Kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson har väckt åtal i ett ärende där en 30-årig man är misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. Både åklagaren och utredaren är tillgängliga för media per telefon.

Den 8 april 2018 påträffade polisen ett mycket stort antal vapen samt sprängmedel och narkotika i två bilar i ett garage i Stockholmsförorten Skärholmen. Efter ett omfattande utredningsarbete åtalas nu mannen, som varit frihetsberövad sedan november 2018. 

– Polisens insats som möjliggjorde att dessa skjutvapen, explosiva varor och narkotikan kunde beslagtas i Skärholmen och deras fortsatta utredningsarbete är mycket betydelsefullt för arbetet mot den organiserade brottsligheten. I utredningen har vi skickat in betydande mängder material till Nationellt forensiskt centrum för teknisk undersökning. Forensikernas insats har resulterat i teknisk bevisning som väsentligt bidragit till att jag i dag väcker åtal, säger kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 15537-18

Kontakt

Kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är tillgänglig för media per telefon i dag den 28 maj kl. 13-14, 010-562 54 31.

Jonas Lindberg, utredningsledare på grova brottsektionen i polisområde Stockholm Syd, är tillgänglig för media under dagen, 010-564 25 29.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum