Åklagarmyndigheten

Åtal för synnerligen grovt vapenbrott i Taberg

Dela

I morgon den 24 april lämnas åtal in för synnerligen grovt vapenbrott mot en man som i Taberg, Jönköpings kommun, innehaft ett stort antal vapendelar till halvautomatiska vapen samt ammunition till dessa. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media.

Åtalet lämnas in till Jönköpings tingsrätt i morgon onsdag den 24 april senast klockan 11. Målnummer i tingsrätten: B 2199-18. Stämningsansökan (åtal) samt förundersökningsprotokoll kan begäras från tingsrätten.

Kontakt

Kammaråklagare Petra Schöniger är tillgänglig i morgon onsdag den 24 april kl. 11-12, efter att åtalet lämnats in. Kontaktuppgifter kommer i morgon.

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum