Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för brott på förskola i Botkyrka

Dela

Åklagare har i dag väckt åtal vid Södertörns tingsrätt mot en man misstänkt för grovt barnpornografibrott, ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, tre fall av sexuellt ofredande och nio fall av kränkande fotografering på en förskola i Botkyrka i södra Stockholm.

Brotten ska ha ägt rum under åren 2014, 2015 och 2016 i Tumba i Botkyrka. Den misstänkte mannen har varit häktad sedan i slutet av januari i år.

- Utredningen innehåller ett omfattande material bestående av såväl nedladdade filmer och bilder, men även egenproducerat material, dvs. bilder och filmer som den misstänkte tagit själv. Polisen har lagt ned ett stort arbete på att identifiera målsägandena i materialet och lyckats identifiera samtliga barn som utsatts för brott, säger assistentåklagare Anna Lapinska.


Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 1209–20

Kontakt

Assistentåklagare Anna Lapinska är tillgänglig för media på 010-562 56 58 kl 10.30-11.30 i dag onsdag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum