Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Eksjö kommun

Dela

I dag tisdag den 26 oktober har kammaråklagare Jessica Andersson väckt åtal för bl.a. mord och grovt rån på en ort i Eksjö kommun.

På natten mellan den 17 och 18 april i år stoppade polisen en 23-årig man i Nässjö i närheten av en personbil. I bilen påträffades misstänkt stöldgods. Vid en kontroll av personbilen framkom att den ägdes av en 56-årig man hemmahörande i Eksjö kommun. Efter flera försök att få tag på den 56-åriga mannen åkte polisen till mannens bostad där han påträffades död. Misstankar om att han hade mördats uppstod direkt.

– Jag påstår att 56-åringen mördades genom att han tillfogats dödligt våld i form av stickskador. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit av särskilt hänsynslös art. Under utredningen har det bland annat framkommit att 23-åringen och 56-åringen var ytligt bekanta med varandra, samt att det finns teknisk bevisning som binder 23-åringen till brottsplatsen, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

– Om inte polisen agerat så snabbt och handlingskraftigt hade den misstänkta personen kunnat försvinna från platsen vilket väsentligt hade försvårat utredningsarbetet, säger Jessica Andersson.

23-åringen förnekar brott men medger att han har varit på platsen.


Förhandlingen kommer att hållas vid Eksjö tingsrätt den 4, 8, 10 och 16 november.

Tingsrättens målnummer: B 777-21.

Kontakt

Kammaråklagare Jessica Andersson är tillgänglig för media i dag kl. 13.15-14.00 på 010-562 59 86.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum