Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Vittangi, Kiruna kommun

Dela
Åklagare har i dag onsdag väckt åtal mot en man i 40-årsåldern som misstänks för mord i byn Lainio, Vittangi, den 24 januari 2023. Han har varit häktad sedan den 1 februari i år. Den åtalade mannen nekar till brott. Åklagaren är tillgänglig för media efter lunch.

– Målsäganden, en man i 75-årsåldern, och den misstänkta mannen har bott i nära anslutning till varandra och målsäganden hade under en längre tid upplevt sig trakasserad av den åtalade. Utredningen visar att målsäganden attackerats med ett eggvasst föremål där han satt på förarplatsen i sin stillastående bil på länsväg 891. Den åtalade mannen kan kopplas till platsen och gärningen genom vittnesiakttagelser och fynd av dna i anslutning till förarplatsen. Jag hävdar att han begick gärningen med uppsåt, säger kammaråklagare Kristin Andersson vid Åklagarkammaren i Luleå. 

Målnummer i Gällivare tingsrätt: B 86-23.

Kontakt

Kammaråklagare Kristin Andersson är tillgänglig för media i dag efter kl. 13 på 010-562 51 63.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum